Dream TALK

Jos ei nyt niin milloin?

 

"Elämä on nyt. Se ei ole eilen, eikä huomenna."

 

Elämä on nyt. Se ei ole eilen, eikä huomenna. Se mikä on mennyt, on mennyt. Se meni jo! Ja se mitä on tulossa, siitä et tiedä varmasti vaikka kuinka suunnittelisit ja olisit valmistautunut. Se, että heräsit tänään, on lahja. Se, että kun laitat käden sydämellesi ja tunnet sen sykkivän, ei ole itsestäänselvyys. Se, että hengität, vaikket edes ajattele sitä, se vaan tapahtuu.. miten se voi olla mahdollista??? Se, että juuri sinä synnyit tänne, menemättä sen syvemmälle siihen prosessiin, kuinka ihmeellistä se on että olet ylipäätänsäkään olemassa ja kehittynyt pienestä siemenestä ihmiseksi, on ihme. Sinä olet ihme.

 

"Älä pidä huomista itsestäänselvyytenä. Ethän? "

 

Sinulla on tämä yksi elämä sinuna. Se, onko sinulla ollut tai tuleeko sinulla olemaan muita elämiä, ei puhuta siitä nyt koska siitä en tiedä. Mutta sen tiedän, että tämä elämä sinulla on vain kerran. Ja se ei ole loputon. Ja tiedän myös sen, että tämä elämäsi on rajallinen. Sinulla on aikaa, mutta sitä ei ole rajattomasti, ja se voi loppua aikaisemmin tai myöhemmin kuin olit ajatellut. Sitä tapahtuu kokoajan. Mitä luulet esimerkiksi alkuvuonna yhtäkkiä helikopterionnettomuudessa kuolleen upean maailmaa omalla esimerkillään muuttaneen Kobe Bryantin ajatelleen olevan elämänsä kesto aamulla herätessään? Tai niin monien muiden, joiden elämä loppuu äkillisesti, suunnittelematta. Älä pidä huomista itsestäänselvyytenä. Ethän? On olemassa sanonta, että elä niin kuin huominen olisi viimeinen päiväsi. Siinä on paljon totuutta. Ei meidän tarvitse miettiä mahdollista kuolemaamme joka ikinen päivä, mutta voimme sen sijaan päättää elää nyt. Elää, eikä vain olla elossa ja jatkuvasti siirtää kaikkea sitä mitä oikeasti haluaisimme kokoajan tulevaisuuteen, tuntemattomaan tulevaisuuteen, "sitku" sanan taakse. Sinun elämä on nyt. Tästä hetkestä muodostuu tuleva. Jos et elä tätä, et elä tulevaakaan. 

 

"Sinun elämä on nyt. Tästä hetkestä muodostuu tuleva. Jos et elä tätä, et elä tulevaakaan. "

 

Maailmassa on tehty monia erilaisia haastatteluita elämänsä lopussa oleville. Niille, jotka ovat saattohoidossa vanhuuden tai sairauden takia. Heiltä on kysytty elämästä, ja esimerkiksi mitä he katuvat, minkä neuvon he haluaisivat antaa muille. Näissä haastatteluissa on usein todella yhteneväisiä toiveita, vaikka ihmiset, joita on haastateltu ovat tulleet aivan eri lähtökohdista ja eläneet aivan erilaisia elämiä. Muutamia yleisimpiä ajatuksia ovat ajatukset siitä, että ”Olisinpa ollut piittaamatta siitä mitä muut ajattelevat. Olisinpa uskaltanut seurata elämässä sitä mitä minä haluan, enkä sitä mitä muut halusivat minun haluavan. Olisinpa rohkeammin seurannut sydäntäni/toteuttanut unelmiani/elänyt niin kuin itse olisin halunnut. Olisinpa nauttinut matkasta enemmän enkä vain elänyt tulevassa.”

Mitä unelmia sinulla on? Millaisia sydämen toiveita sinulla on? Millaista elämää haluaisit elää? Mitkä asiat ovat sinulle tärkeitä? Mitä kaipaat lisää elämääsi? Mitä elämässäsi on liikaa, mitä elämästäsi pitäisi poistaa jotta se olisi sinun näköistä? Mitä on sinun näköinen elämä? Muista ystäväni, että se ei ole mitään sellaista, mitä voit löytää muilta. Se on uniikkia sinulle. Sinulle iloa tuovia asioita ja tekemistä. Sinun sydämen toiveita.

 

Sydämen toiveet:

 

Kun synnyit tänne maailmaan, syntyi kanssasi erityisiä sydämen toiveita. Ne ovat asioita ja tekemistä mitkä juuri sinua innostavat. Yleensä sinulla on niihin liittyviä lahjoja ja kykyjä, vaikka et sitä aina tunnistakaan. Usein ajattelemme meidän sydämen toiveiden olevan jotain sellaista mitä ”kaikilla on”, tai asioiden ja tekemisen joka meitä innostaa olevan sellaista mikä ”kaikkia innostaa”. Näin ei kuitenkaan ole. Ja vaikka jollain toisella olisi tismalleen samat innostuksen aiheet ja kiinnostuksen kohteet, se miten sinä teet sen, se miten juuri sinä tuot sen tähän maailmaan, on uniikkia. Maailma tarvitsee sinua sydämesi toiveiden parissa. Maailma tarvitsee unelmiasi toteutuneena. Maailma tarvitsee sinua säteilevänä omannäköisen elämän eläjänä joka valaisee muitakin ja omalla esimerkillään innostaa myös muita seuraamaan sydämen toiveitaan. Jos sydämen toive sanana tuntuu oudolta, voit kokeilla vaikka tätä: jutut mitkä sinua innostaa niin että niiden ajatteleminen toteutuneena kutkuttaa vatsan pohjassa tai aikaansaa kipinää sisällesi. Helpottiko yhtään?

 

"Jos sydämen toive sanana tuntuu oudolta, voit kokeilla vaikka tätä: jutut mitkä sinua innostaa niin että niiden ajatteleminen toteutuneena kutkuttaa vatsan pohjassa tai aikaansaa kipinää sisällesi."

 

Mieti elämääsi nyt, riippumatta siitä minkä ikäinen olet tai mitä olet tähän asti tehnyt, tai millaista elämäsi oli tähän hetkeen asti tänään. Mieti NYT. Koskaan ei ole liian myöhäistä eikä koskaan ole liian aikaista alkaa elämään omannäköistä elämää, alkaa tavoittelemaan omia unelmia, alkaa kuuntelemaan sydäntään. Ei koskaan! Mutta jos ei nyt niin MILLOIN? Jos ei nyt niin MILLOIN? En kirjoita sinulle siksi, että haluaisin sinulle tulevan sellainen olo, että miksi et ole jo tehnyt sitä tai tätä, tai että olisi liian myöhäistä aloittaa. Vaan nimenomaan siksi, että sen aika on NYT! Koskaan ei ole oikeaa täydellistä hetkeä, on vain aloitettava. Kukaan ei tule hakemaan sinua kotoa ja antamaan unelmaasi ja sinun näköistä elämää sinulle. Kukaan sinun ulkopuolinen ihminen tai asia ei voi sitä tehdä. Yksikään SITKU ei tuo unelmaasi lähemmäs. Yksikään SITKU ei tee elämästäsi omannäköistä. Mitä väliä sillä on, kuinka kauan olet elossa, jos et ELÄ???? Vaihda sitku siihen että aloitat. Ota vastuu sinun elämästä ja siitä että sinä seuraat kipinääsi. Ota vastuu omasta valostasi. Anna se lahja sinulle mutta myös koko maailmalle. Älä vähättele itseäsi. Älä himmennä valoasi siksi että muita häikäisee. Älä pienennä tai muuta unelmiasi siksi mitä muut ajattelevat. Uskalla loistaa koska siihen sinut on tarkoitettu. Uskalla loistaa omalla polullasi. Muista se, ystäväni, että sinua tarvitaan, ole rohkea ja aloita. Älä anna elämäsi mennä niin, että sen lopussa mietit miksi et seurannut sydäntäsi, miksi et toteuttanut unelmiasi, miksi et elänyt niin kuin itse halusit. Älä annan elämäsi mennä niin että kadut sitä ettet uskaltanut. Aloita NYT. Se on se juttu! Elämä on ihme. Elämä on lahja. Elämä on sinun. 

 

Sinun unelmasi asialla, 

 xoxo 💋,

 

Ps. Jos susta tuntuu, että sun unelma on hukassa, lue kuusi vinkkiä siihen miten löydä sen aikaisemmin kirjoittamastani blogista Klikkaa tästä.

Close

50% Valmis

Liity sisäpiiriin

Inboxiin positiivista mielenravintoa, työkaluja itsesi kehittämiseen, tietoa siitä mitä Dream Talkissa tapahtuu ja lisäksi nyt sinulle heti inboxiin myös ilmainen 30 minuutin life coaching valmennusvideo. Woop Woop!