PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

Unelma hukassa?

Unelma? Kuulostaa hyvältä mutta ei mulla ole sellaista, varsinkaan nyt! Ai nyt on aika mun unelmalle koska maailma pysähtyi? Maailma on pysähtynyt, vaikken  ollut valmis pysähtymään! Maailma heitti  pois polulta missä olin ihan ok! Maailma laittoi tilanteeseen missä en haluaisi olla ja on "vaan keksittävä jotain"!

Unelmat? Mikä mun unelma on? Aikaisemmin olet ehkä joskus kuullut kun joku on sanonut "seuraa sun unelmaa", "elä omannäköistä elämää" , "seuraa sun omaa polkua".. ja olet aina silloin miettinyt että kuulostaa hyvältä, mutta en tiedä mikä mun unelma on? Ja nyt, kun maailma on pysähtynyt, tuntuu entistä vaikeammalta tietää mikä sun unelma on, koska pysäytys ei ole ollut susta lähtöistä ja et todellakaan ollut valmis pysähtymään vielä, vaan sitten kun....

Unelmat vs muutos

Unelmat ovat läsnä elämässämme, mutta usein emme vain ajattele niitä unelmina. Usein unelmoimme ja haluamme muutosta mutta emme ole valmiita muuttamaan mitään. Haaveilemme erilaisesta elämästä, erilaisesta arjesta, toimivasta rakkaudellisesta parisuhteesta, paljosta vapaa-ajasta, siitä että saisimme nukkua enemmän, OLLA KOTONA ENEMMÄN (ironista juuri nyt), innostavista ihmissuhteista, työstä jota rakastamme... silti joka ikinen päivä niin usein elämme elämää ollen vain elossa ja unohtaen elämisen. Unelmoimme myös esimerkiksi siitä että meillä olisi lisää aikaa mutta emme silti hyödynnä sitä aikaa mitä meillä jo on. Olemme jumissa ison osan elämästämme, vapaaehtoisesti. Ihan ilman karanteenia. Olemme kuin koira joka makaa naulan päällä eikä liiku. En tiedä oletko kuullut tarinaa naulan päällä makaavasta koirasta, joten avaan sen sinulle tähän.

 

Tarina ulisevasta koirasta

Mies kävelee talon ohi, jonka pihalla makaa koira joka ulisee kovaan ääneen. Mies kysyy koiran omistajalta: "miksi koira ulisee?". Omistaja vastaa: "koska se makaa naulan päällä". Tähän mies tietysti: "miksei se siirry pois siitä?". Ja nyt tulee se tarinan isoin opetus, nimittäin omistaja vastaa: "koska ei satu tarpeeksi".

 

KOSKA EI SATU TARPEEKSI??? KOSKA EI SATU TARPEEKSI????  Miten paljon tarvitsee sattua että me teemme sen muutoksen mistä unelmoimme? Miten paljon tarvitsee sattua että se on tarpeeksi? Kun puhutaan unelmista, usein ajattelemme niiden olevan jotain ihan ihmeellistä ja suurta, vaikka todellisuudessa kyse voisi olla siitä että arki näyttäisi omalta, ihmissuhteet olisi itselle hyvää tekeviä, työ mitä tekisi innostaisi ja toisi iloa ja elämä olisi suurimmaksi osaksi huoletonta. Vai? Voi toki olla, että sulla on selkeä iso unelma, ja sekin on tosi ok. Mutta haluan korostaa sitä, että se ei tarvitse olla mitään ihmeellistä. Haluan korostaa, että suuri osa meistä unelmoi isoista asioista ja unohtaa elämän pienet tärkeimmät palaset joista onnellisuus koostuu. Ja kun ne palaset olisi kohdallaan, isot unelmat ei ehkä välttämättä enää tuntuisikaan niin tärkeiltä.

Mieti nyt koiraa joka makaa naulan päällä ja vertaa sitä itseesi, rakkaudella ja hyväksyen ja ymmärtäen, ei ollenkaan syyllistäen mutta silti rehellisesti. Missä elämän osa alueella sua ei satu tarpeeksi ja siksi et tee muutosta vaan ennemmin odotat sen vain tulevan jostain? Voimme niin usein huonosti esimerkiksi parisuhteessa, monet ihmissuhteet elämässämme vievät meitä alaspäin/lamaannuttavat meitä ja työ enemmän kuin usein ahdistaa. Elämme näissä olosuhteissa päivittäin ja salaa toivomme ja odotamme muutoksen tulevan meidän ulkopuolelta...eikä sitä usein ulkopuolelta tule. Mutta joskus voi käydä niin että muutos ja pysäytys tulee ulkopuolelta. Nyt tällä hetkellä maailmassa on tilanne, jossa meidät on pysäytetty. Koko maailma on pysäytetty. Mahdollisuus muutokseen on tuotu meille, meidän silmien eteen ja voisimme tarttua siihen...mutta miksi me silloin usein lamaannumme? Koska emme olleet muutokseen valmiita. Olimme vain valmiita odottamiseen. Naulan päällä maaten. 

Minä ja me täällä Dream Talkissa haluamme kannustaa sua pysähtymään unelman ja oman näköisen elämän ääreen nyt jos koskaan, entistä vahvemmin. Vahvistamaan olemassa olevaa unelmaa jos sellainen on jo, tai selkeyttämään mikä se on jos se on hukassa. Koska sulla on unelma. Sulla on unelmia. Sulla on sun näköinen unelma elämästä jota haluat elää. Sillä ei ole mitään tekemistä sen kanssa miltä joidenkin muiden elämät ja unelmat näyttää. Unelma ei ole mikään tietty upea iso fantastinen uskomaton juttu. Unelma on ihan yhtälailla  onnenpalasista koostuva yksinkertainen elämä. Se voi olla mitä vaan. Menestyminen ei ole sitä että on rahaa ja mainetta, toki niitäkin voi olla sun palasissa, mutta menestyminen on sitä että elämä on sitä mikä sopii just sulle. Sulla on oman näköiset unelmakomponentit siihen mistä sun unelmaelämä koostuu. Sulle on olemassa oikeanlaiset palapelin palaset sen koostamiseen. Mutta ne ei tule etsimättä. Ne ei tule kokematta haasteita. Ne ei tule ilman vastoinkäymisiä ja virheitä ja kokemuksia siitä mikä ei ainakaan ole sun juttu. Ne ei tule odottamalla. Ne ei tule naulan päällä makaamalla. Ne tulee sillä että elät ja etsit. Pohdit ja analysoit. Kuulostelet ja kysyt itseltäsi. Kokeilet ja uskallat yrittää ja epäonnistua ja oppia.

Unelmat, niinkuin elämä, on prosessi. Seuraamalla omia innostuksen ja kiinnostuksen kohteitasi otat askelia oikeaan suuntaan, opit ja kasvat ja kehityt ja huomaat mikä siinä askeleessa oli hyvää mikä huonoa ja sitten otat toisen joka taas opettaa jotain. Tärkeintä unelman muodostumiselle on että otat askelia, ettet jää naulan päälle makaamaan. Unelma ei ole valmis upea glitterillä kuorrutettu yksisarvinen joka vaan lentää sun ovelle tai ilmestyy sulle kertomaan että "hei tässä mä olen", kun olet kerran kokeillut jotain ja todennut että "ei tämä ole mun juttu, mikä se mun juttu ja unelma oikein on en ikinä löydä sitä? ". Unelma ja oman näköinen elämä ei tipu sun päälle yhtäkkiä taivaalta. Sun pitää etsiä sun omat unelmapalaset elämällä, kokemalla, epäonnistumalla, uskaltamalla ja kokeilemalla. 

On kuitenkin olemassa erilaisia valmennuksellisia harjoituksia minkä avulla voit edistää prosessia. Yksi isoimmista asioista joka auttaa hahmottamaan omia unelmia ja oman näköisen elämän palasia on oikeanlaisten kysymysten esittäminen. Pian esitän sinulle KUUSI kysymystä, jotka auttavat sinua ohjaamaan ajatuksiasi siihen, mikä on sulle hyvä elämä, miltä näyttää sun unelma. Tee itsellesi palvelus, ja ota itsellesi aikaa vastata näihin kysymyksiin. Kirjoita vastaukset ylös ja pohdi niitä rauhassa. Älä tee tätä harjoitusta pikaisesti. Näiden kysymysten avulla voit myös tarkentaa suuntaasi vaikka kokisit jo olevasi omalla polullasi. 

 

"Sulle on olemassa paikka täytettävänä. Ja jos et täytä sitä, jos et pysähdy ja uskalla nousta naulan päältä, maailmaan jää tyhjä aukko. Sä olet merkityksellinen. "

 

Ennen kuin mennään kysymyksiin haluan vielä muistuttaa sinulle siitä, että sinä olet ainutlaatuinen. Vaikka meissä ihmisissä on samankaltaisuuksia emmekä ole täällä yksin, olet sinä uniikki. Vertaamalla muihin et ikinä löydä sun aitoa unelmaa tai palasia sun näköisen elämän palapeliin. Vertaamalla voit saada inspiraatiota mutta aito vastaus löytyy susta itsestä. Niistä asioista mitkä sua aidosti innostaa ja kiinnostaa, niistä asioista joiden tekeminen saa sulta ajan katoamaan, niistä jutuista minkä puolesta oot valmis taistelemaan maailmassa. Ja just se sun kombo niitä juttuja, maailma tarvitsee sitä. Maailma tarvitsee sua ja sun toteutuneita unelmia ja sun toteutunutta oman näköistä elämää. Sulle on olemassa paikka täytettävänä. Ja jos et täytä sitä, jos et pysähdy ja uskalla nousta naulan päältä, maailmaan jää tyhjä aukko. Sä olet merkityksellinen. 

 

"Yleensä juuri eletyn elämän negatiivisina ajattelemamme kokemukset ja tuntemamme tunteet ovat merkityksellisimmässä roolissa oman näköisen elämämme palasten ja unelmamme tunnistamiselle. "

 

Ja vielä.. ei ole tarkoitus että tunnet itsesi huonoksi siksi ettet ole vielä löytänyt sun palikoita, ettet ole elänyt vielä oman näköistäsi elämää, ettet tiedä vielä mikä sun unelma on.. se on todella ok ettet tiedä. Se on enemmän kuin normaalia. Vaikka unelma onkin sun sydämessä jo kun synnyt ja vaikka ne palasetkin on olemassa kokoajan, ei niitä voi tietää heti, ne pitää kokea eletyn elämän kautta. Ne pitää tunnistaa kokemuksien kautta. Vastoinkäymiset ja haasteet opettavat eniten, nimittäin juuri sitä mitä se ei ole mitä haluamme.  Ärsytys opettaa meille usein siitä mikä on merkityksellistä meille. Yleensä juuri eletyn elämän negatiivisina ajattelemamme kokemukset ja tuntemamme tunteet ovat merkityksellisimmässä roolissa oman näköisen elämämme palasten ja unelmamme tunnistamiselle.  Unelmaelämä on prosessi. Unelmaelämän palaset on prosessi. Unelmaelämän käsitys on prosessi joka muuttuu kun sä muutut. 

Kuusi unelmakysymystä

Uskalla vastata kysymyksiin sydämestäsi käsin. Uskalla olla täysin rehellinen. Älä mieti mitä muut vastauksistasi ajattelisivat. Älä mieti miten "pitäisi" vastata. Älä mieti mitä "pitäisi" tehdä ja haluta. Älä ajattele hetkeäkään että vastauksesi olisi "itsekäs". Kuuntele sydäntäsi. Sitä on aito rohkeus. 

  1. Mikä on sellaista tekemistä, missä usein koet sen että aika ikäänkuin katoaa, aika menee nopeasti ja huomaamattasi kun teet sitä? Listaa niin paljon juttuja kun mieleen tulee. Ihan mitä tahansa. IHAN MITÄ TAHANSA TEKEMISTÄ. 
  2. Mistä asiasta sinulta yleensä kysytään neuvoa? Kehutaan? Missä muut sanovan sinun olevan hyvä? Mistä tekemisestä olet saanut positiivista palautetta? Tai luonteenpiirteestä? Mistä tahansa suhun liittyvästä. Listaa kaikki mitä tulee mieleen.
  3. Jos saisit juuri sen palkan mitä haluat, ihan mikä summa tahansa, mutta sun pitäisi tehdä jotain työtä sen eteen joka arkipäivä 8 h, mitä työtä se olisi? Se saisi siis olla ihan mitä vaan maan ja taivaan väliltä. 
  4. Sama kysymys kuin edellinen, mutta nyt mieti, että sen sijaan että se mitä teet olisi työtä, niin saisit tehdä mitä vaan 8 h päivässä arkisin ja saisit sen summan, mitä tekisit. Tämä voi siis olla vaikka nukkumista, kirjan lukemista, television katsomista, sukan kutomista, IHAN MITÄ VAAN tekemistä. Muistathan kuitenkin ajatella vastatessasi, että tätä tulisi tehdä KAHDEKSAN tuntia joka ikinen arkipäivä, ei vaan parin viikon ajan vaan jatkuvasti, vuodesta toiseen. Mikä tekeminen on sellaista että se innostaisi sua päivästä toiseen, ihan mitä vaan!!! 
  5. Millaisen muutoksen tekisit  maailmaan jos voisit muuttaa yhden asian maailmassa?Vain yhden. 
  6. Millainen olisi unelma-arkipäiväsi. Heittäydy ihan villiksi. Missä heräisit ja miten? Millainen olisi aamu? Mitä sitten tapahtuisi? Mitä tekisit työksesi? Entä harrastaisit? Mitä tekisit iltaisin? Kuvaile mahdollisimman tarkkaan. Muista tässäkin että kyse on arkipäivästä eli rutiineista jotka toistuu päivästä toiseen. Lomat ja viikonloput on sitten asia erikseen. Eli kun olet luonut unelma arkipäivän mieti vielä sitä että onko se sellainen että haluaisit sen toistuvan tästä vuoden eteenpäin suurin piirtein samanlaisena. Aina arkisin. 

Vastausten kanssa pienin unelma-askelin eteenpäin...

Tässä oli kuusi unelmakysymystä. Nyt kun olet pohtinut näihin vastauksia, olet luultavasti löytänyt ainakin pieniä vihjeitä siitä mitä juttuja ja tekemistä oman näköiseesi elämääsi kuuluu...olet myös ehkä saanut vihjeitä siitä, miten haluaisit sydämessäsi maailmaa muuttaa? Kun yhdistelet kaikkia näitä vastauksia, voit löytää paljon vastauksia ja oivalluksia. Voit löytää esimerkiksi jonkun tekemisen jota tietyllä tavalla tekemällä voisit samalla muuttaa maailmaa osaltasi sellaiseksi kun haluaisit sen olevan? Voit löytää yksinkertaisia asioita joita arkeesi oikeasti kaipaat? Voit ehkä ymmärtää ajattelleesi unelman olevan  jotain suurta ja ihmeellistä vaikka todellisuudessa kaipaat jotain yksinkertaista ja niin tärkeää?  En tiedä, vain sinä tiedät. Kukaan muu ei voi tietää mistä palasista sun unelma ja sun omannäköinen elämä koostuu. Vain sä tiedät. Ja siksi on tärkeää, että vastaat kysymyksiin miettimättä ja kuuntelematta muiden mielipiteitä. 

Vastaukset mitä löysit eivät välttämättä ole tällä hetkellä vielä juuri se täydellisin oman näköinen elämä tai unelma, mutta ne ovat ainakin tärkeitä vihjeitä sinne suuntaan. Vastauksen laatu ja oikenlaisuus riippuu hyvin paljon siitä kuinka jumissa nyt olet, kuinka ison naulan päällä makaat ja kuinka kauan olet siinä maannut. Mutta tärkeintä on se, että saat edes pieniä vihjeitä, koska niitä seuraamalla pääset oman näköisellesi polulle ajan kanssa. Kun otat askelia, löydät uusia vihjeitä. Kyse on siitä, että uskaltaa ottaa askelia, vaikka ihan pieniä. Ihan ihan ihan pieniä. Siihen suuntaan mikä tuntuu omalta. Ja se askel johdattaa taas seuraavaan ja sitten seuraavaan. EI kaiken tarvitse muuttua hetkessä, muutos on prosessi, elämä on prosessi. Tärkeintä on se, ettet jää jumiin naulan päälle vaan uskallat siirtyä edes vähän, kohti kokoajan enemmän omannäköistäsi elämää ja unelmiasi. Älä myöskään jää kiinni ajatukseen, että unelman pitäisi olla jotain ihmeellistä ja isoa. Unelma on se, että elät oman näköistäsi elämää. Se riittää. Se on paljon parempi kuin mikään muu. 

Mitä voisit nyt, tässä tilanteessa tehdä, että pääsisit askeleen eteenpäin? Mitä voisit tehdä enemmän? Mitä voisit opetella, oppia? Mitä sun pitäisi ehkä lopettaa kokonaan tai ainakin vähentää? Mikä pieni muutos veisi sua isosti eteenpäin? Mitä sä voisit tehdä asioiden muuttumisen eteen omassa elämässäsi/ ihmissuhteissasi/ työssäsi sen sijaan että odottaisit sitä itsesi ulkopuolelta? Jos se muutos pelottaa, muistathan että se ei ole merkki siitä että se olisi väärä. Päinvastoin, usein se mikä pelottaa eniten, veisi eteenpäin eniten. 

 

"Rohkene ottaa askel. Elämä on sua varten. Ei sua vastaan."

 

Rohkene ottaa askel. Elämä on sua varten. Ei sua vastaan. Mutta elämä ei tule sua vastaan ilman että sä otat askeleita. Sulla on avaimet siihen muutokseen mitä kaipaat. Sä pystyt. Sä olet vahva. Sussa on voimaa. Muista, pieniä pieniä askelia. Muutos on prosessi. Mutta mikään ei muutu jos et muuta mitään.

Rohkean elämän puolesta, sun unelman asialla ja sua kannustaen,

xoxo,

 

 

 

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗