PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

Onko sun unelma sun? Kokeile tätä!

 

"Mahdoton on mahdollista aina jollekin. Ja liian hyvältä ollakseen totta jutut ovat totta jollekin. Ja ne voivat olla sitä myös sinulle."

 

Meihin vaikuttaa paljon muiden ihmisten ajatukset, mielipiteet ja odotukset. Kun olemme pieniä, muodostuu meille uskomuksia elämästä ja siitä mikä on mahdollista. Opimme vanhemmiltamme, koulusta ja ihmisiltä joiden kanssa olemme tekemissä ja joiden toimintaa näemme ympärillämme. Riippuen ympäristöstä missä elämme, saatamme alkaa unelmoimaan isosti ja uskomaan että meille mikä tahansa on mahdollista ja että meillä on ihan oma uniikki lahjamme ja että maailma tarvitsee sitä. Mutta totta puhuekseni, harvemmin käy niin. Ennemmin lopputulema on se, että emme usko unelmiin, ainakaan isoihin sellaisiin. Ja vaikka salaa unelmoisimmekin, emme todellakaan usko että pystyisimme niiden toteuttamiseen. Alamme uskomaan siihen, että meidän ”kuuluu” tehdä jotain tiettyä. Alamme unelmoimaan yleisesti hyväksyttyjä unelmia, sellaisia jotka on "mahdollista" saavuttaa ja joita saavuttaessa epäonnistumisen mahdollisuus on pieni. Perhe, koira, omakotitalo, auto, loma kerran vuodessa etelään ja vakituinen työpaikka. Pikkuhiljaa unohdamme sen mistä todella unelmoisimme jos uskaltaisimme. Kun meiltä kysytään ”mistä unelmoit” vastaamme usein että emme edes tiedä, että ei meillä ole unelmia! Luit oikein, että meillä ei ole unelmia!! 

Kirjoitan tätä blogia sinulle siksi, että haluan vahvistaa unelmiasi ja uskoasi siihen, että ne on sinua varten ja ne on sinulle mahdollisia. Haluan muistuttaa sinulle siitä, että ympäristösi vaikuttaa sinuun ja on vaikuttanut sinuun ja uskomuksiisi, mutta niitä voi aina muuttaa. Että et jäisi kiinni oppimiisi uskomuksiin vaan uskaltaisit kyseenalaistaa niitä ja avata silmäsi sille miten moni asia onkaan sinulle mahdollista! Haluan muistuttaa ja kertoa sinulle että mahdoton on mahdollista aina jollekin. Ja että liian hyvältä ollakseen totta kuulostavat asiat ovat totta jollekin. Ja ne voivat olla sitä myös sinulle.

 

"Uskalla ajatella isosti."

 

Uskalla irrottaa rajoitteista, jotka ovat ajatuksiisi uskomuksina syntyneet siksi, että olet kuunnellut muita, nähnyt vain tietynlaista elämää ympärilläsi ja alkanut uskomaan vain sellaisen olemaan sinulle mahdollista. Aloita tästä. Kysy itseltäsi täysin rehellisesti seuraavat kysymykset:

  1. Mitä tekisin, jos ei olisi mitään rajoitteita?
  2. Mitä tekisin, jos tietäisin että elämääni on jäljellä viisi vuotta?
  3. Mitä tekisin, jos minulla olisi kaikki maailman resurssit käytettävissäni?
  4. Mitä tekisin, jos tietäisin että en voi epäonnistua? 

Vastaa kysymyksiin rehellisesti, itseäsi todella kuunnellen. Uskalla ajatella isosti. Kirjaa ylös hulluimmatkin ajatukset. Kun olet vastannut , haasta sitten itseäsi miettimään voisitko ajatella vielä isommin, isommin ja isommin, jatka mahdollisimman pitkään. Kuulostele mitä ajatuksia ja ideoita sinulle syntyy. Älä välitä siitä onko ne ihan outoja tai mahdottomia. Kyse ei ole nyt siitä että niitä pitäisi lähteä toteuttamaan, kyse on siitä, että löydät sinulle tärkeitä juttuja, sinua innostavia juttuja ja unelmia. Uskalla syventyä kysymyksiin vastaamiseen. Tee se sinun ja kaikkien muiden takia. Koska on muidenkin kuin sinun etu kun löydät oman juttusi ja lähdet sitä kohti. Siitä hyötyy muutkin. Sinun unelma on aina sellainen, että sitä tarvitaan vaikket sitä itse ehkä niin ajattelisikaan. Maailmassa on ihmisiä, joilta jää jotain tärkeää saamatta/kokematta, jos sinä, niin juuri sinä, et tee sitä mistä unelmoit.

 

"Maailmassa on ihmisiä, joilta jää jotain tärkeää saamatta/kokematta, jos sinä, niin juuri sinä, et tee sitä mistä unelmoit."

 

Tästä blogista tulisi helposti niin pitkä, että tästä voisi tehdä kirjan.. mutta koska haluan pitää tämän kirjoituksen sellaisessa mitassa, että ehdit lukea tämän loppuun, haluan antaa sinulle vielä yhden jutun pohdittavaksi ja jatkan sitten lisää myöhemmissä kirjoituksissa. Tee näin: Kun listaat unelmiasi ylös, niin mieti sen jälkeen vielä tarkkaan ovatko ne omiasi, vai ovatko ne jotain mitä olet oppinut ookooksi tavoitella vanhemmiltasi tai muuten ympäristöstäsi missä olet elänyt tai elät tällä hetkellä? Ketä siis miellytät unelmallasi ja sen mahdollisella toteutumisella? Itseäsi vai muita? Onko se jotain mitä tekisit vaikka kukaan muu ei tietäisi siitä vai teetkö sen koska se on trendikästä tai jollain tavalla muuten hyväksyttävää tai koska joku on sitä mieltä? Onko se jotain mitä todella haluat, juuri sinä, sinä upeus itse?

 

"Ovatko unelmasi omiasi, vai ovatko ne jotain mitä olet oppinut ookooksi tavoitella vanhemmiltasi tai muuten ympäristöstäsi missä olet elänyt tai elät tällä hetkellä?"

 

Jotta pystyt erottamaan mahdollisimman selkeästi, onko unelma omasi, käy läpi seuraavat kohdat ajatuksella: 

 

Jos unelmasi EI ole sinun 🚫 vs.  jos unelmasi on sinun  ✅

🚫 Se ei tunnu oikealta.   

✅ Se tuntuu juuri oikealta.

🚫 Se tuntuu taakalta   

✅ Se tuntuu kevyeltä.

🚫 Se vie energiaa.     

✅ Se tuo energiaa.   

🚫 Se ei hyödynnä vahvuuksiasi. 

✅ Joudut pois mukavuusalueeltasi, muttet pois vahvuusalueeltasi.  

🚫 Sen toteutuminen on jollekin   toiselle unelmien täyttymys.

✅ Sen toteutuminen on sinulle unelmien täyttymys.

🚫 Sinusta tuntuu että et ole oikea ihminen siihen 

✅ Sinusta tuntuu, että juuri sinut on tehty sitä varten.

🚫 Sitä tehdessä ja ajatellessa aika ei kulu siivillä.

✅ Sitä tehdessä ja ajatellessa aika katoaa.                                                                                          

Tätä listaa voisi jatkaa pidemmäksikin, mutta näillä pääset alkuun ja ymmärrät jo hyvin mistä on kyse. Muista kuitenkin vielä tämä: se, että saamme tehdä ja työstää omia unelmiamme, ei tarkoita sitä, että sen tulisi olla meidän työ, tai että meidän tulisi olla yrittäjiä, vaikka se voi tarkoittaa sitä, mutta se voi tarkoittaa myös sitä, että saamme elämässämme muuten tehdä ja toteuttaa asioita joista unelmoimme. Niitä voi toteuttaa vapaa ajalla, niitä voi toteuttaa olemalla töissä jollekin toiselle. Kunhan tekee niitä juttuja mitkä on omia juttuja, omia unelmajuttuja. 

 

"Se, että tekee sitä mistä unelmoi, pitää sisällään sen, että on elätettävä itsensä ja se ei aina ole varsinkaan alussa sitä, että työ on sitä tekemistä mistä unelmoi, mutta se mahdollistaa unelman työstämisen siihen pisteeseen että se voi olla sitä. Silloin työstäkin tulee osa sitä unelmaa ja se tuntuu ihan erilaiselta"

 

Ei ole oikeankokoisia eikä oikean näköisiä unelmia. Joku unelmoi siitä että saa tehdä maailmasta ympäristöystävällisemmän ja hänen lahjansa on koodaaminen ja hän menee töihin yritykseen joka jakaa samat arvot ja näin hän tekee maailmasta parempaa ympäristöystävällisempää paikkaa koodaamalla eli käyttämällä vahvuuttaan osana isompaa yritystä jolla on unelmamissio. Joku toinen unelmoi olevansa maailman paras äiti ja toteuttaa sen jäämällä kotiin lasten kanssa ja keskittymällä siihen, että on maailman paras äiti omalla laillaan ja tekee sitä kautta maailmasta paremman paikan. Joku kolmas unelmoi veneen rakentamisesta ja rakentaa veneitä harrastuksekseen, kunnes perustaa yrityksen ja alkaa myymään niitä ja saa tehdä sitä mitä rakastaa ja koska todella tekee käsityönä laatuveneitä jonka takia niistä maksetaan enemmän ja hän pystyy elää sillä. Joku neljäs käyttää kirjoittajan taitojaan ja kirjoittaa blogia ja kirjan joka muuttaa ihmisten elämiä, joku neljäs käyttää kirjoittajan lahjaansa kirjoittamalla työntekijänä lehteen joka on hänen arvojensa mukainen. Joku viides kirjoittaa biisejä ja tekee musiikkia kaikella vapaa ajallaan ja tuntee olevansa elossa muttei vielä tienaa sillä mitään, jonka takia on töissä ravintolassa tarjoilijana ja vaikka se ei ole se oma ”unelma” , se tuntuu osalta sitä koska sen avulla pystyy työstämään sitä mitä haluaa eli musiikkia.  Joku kuudes tekee verkostomarkkinointia tuotteen parissa joka on itselle merkityksellinen ja saa sitä kautta elantonsa ja pystyy toteuttamaan musiikkiharrastustaan ja kehittymään siinä ja työstämään unelmaansa joka voi joskus olla se että sillä tienaa elantonsa.

Pointti on se, että ei ole oikeaa eikä väärää, kunhan se on oma juttu. Ja kunhan ymmärtää, että se, että tekee sitä mistä unelmoi, pitää sisällään sen että on elätettävä itsensä ja se ei aina ole varsinkaan alussa sitä, että työ on sitä tekemistä mistä unelmoi, mutta se mahdollistaa unelman työstämisen siihen pisteeseen että se voi olla sitä. Silloin työstäkin tulee osa sitä unelmaa ja se tuntuu ihan erilaiselta.

 

"Silloin kun unelma on aidosti sinun, ei sitä voi erottaa sinusta"

 

Mutta oli miten oli, muista aina tämä: unelmaa, sitä ei voi erottaa sinusta. Kun tiedät mikä unelmasi on, se on sinussa aina. Voit tehdä erilaisia juttuja saavuttaaksesi sen, mutta unelma ei silloin koskaan muutu. Sitä ei voi saada pois sinusta, kun se on aito unelma. Silloin se on ja pysyy, kaikista haasteista ja vastoinkäymisistä huolimatta. Reitti siihen saattaa muuttua, muttei unelma. Silloin kun se on aidosti sinun.

Toivon sinulle rohkeutta etsiä unelmaasi. Ja sitten kun löydät sen ja tunnistat sen todella omaksesi, toivon sinulle rohkeutta mennä sitä kohti. Toivon sinulle ymmärrystä siitä, että sen toteutuminen on prosessi ja matka ja se pitää sisällään juttuja jotka mahdollistaa unelmaa kohti menemisen vaikkei ne aika ole juuri sitä mikä se sun itse unelma on. Että arvostaisit niitäkin. Että arvostaisit matkaa, steppejä kohti unelmaasi. Koska sitten kun se toteutuu, ymmärrät matkan olleen se juttu. Sen jälkeen lähdet kohti uutta unelmaa ja matka sinne tuntuu ihan erilaiselta, se on ihan erilailla se juttu. Matka ja se, kuka sinusta tulee sen matkan varrella.

Lopuksi, jos susta tuntuu joskus siltä ettei kukaan usko suhun ja sun unelmaan (niitä hetkiä tulee kun seuraat omaa juttuasi) niin muista, mä uskon suhun. Me Dream TALKissa uskotaan suhun. Sinulle on omat unelmat ja juuri sinun näköinen elämä. Etsi niitä ja mene rohkeasti niitä kohti. 

 💋xoxo, Peppiina

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗