PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

Rohkeammaksi

Tiesitkö että sana ”courage” tulee alun perin latinankielisestä sanasta cor=sydän. Alkuperäinen ja aito merkitys sanalle rohkeus on siis vapaasti suomennettuna ”sydämestä käsin”. Eikö ole aika pysäyttävää? Että kaikista aidoin rohkeus olisi sitä, että uskaltaisimme kuunnella sydämemme toiveita ja ottaa rohkeita askelia niitä kohti?

Rohkeus ja pelko kulkevat aina käsi kädessä. Ilman pelkoa ei ole rohkeutta ja ilman rohkeutta ei ole pelkoa. Tämä tarkoittaa siis sitä, että rohkeus ei voi olla sitä, ettei pelottaisi. Vaan rohkeus on sitä että pelosta huolimatta toimii. Silloihan on oikeasti rohkea? Jos toimii ilman pelkoa, eihän se ole rohkeutta, se on vain toimimista?   

Rohkeus on kuin lihas, se kehittyy ja vahvistuu kun sitä käyttää. Ja niin kuin lihas, se myös surkastuu jos sitä ei käytä. Ja niin kuin lihas, sitä täytyy harjoittaa säännöllisesti, jos sen haluaa vahvistuvan. Yksi kerta salilla ei auta. Yksi toisto hauiskääntöä ei vielä aikaansaa kehitystä säännöllisestikään tehtynä.  Ja sitten on vielä se, että mitä raskaammalta se paino tuntuu, sen vahvemmaksi lihas kehittyy. Mitä enemmän uskallat puristaa äärirajoille painoja, sen isompi vaste lihakseen. Eli… mitä enemmän se pelottaa, sen enemmän se vie eteenpäin.

 

"Mitä enemmän se pelottaa, sen enemmän se vie eteenpäin"

 

Rohkeuden lihasta voi kehittää eri asioissa ja jokainen niistä vaikuttaa toisiinsa. Jos siis haluat olla vaikka rohkeampi puhuja, voit aloittaa kehittämään rohkeuttasi tekemällä jotain ihan muuta, mikä sinua pelottaa, voit vaikka hypätä kylmään veteen. Kun olet tehnyt sen ja huomaat että selvisit, oivallat että ehkä jos uskaltaudut puhumaan yleisön edessä, selviät siitäkin. Saat siis pelon ylittämisessä muulla elämän osa alueella rohkeutta myös toiseen. Et kuitenkaan voi kasvattaa puhujana rohkeuden lihasta pelkällä avantouinnilla, tarvitaan tärkeimpänä sitä että teet itse puhumista, uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja uudestaan ja niin edelleen! Ihan niin kuin hauiskääntöjä. Ja ihan niin kuin hauiskäännöissäkin, painoja on lisättävä sitä mukaan kun lihas kehittyy. Puhujana se voi tarkoittaa vaikka puhumista ilman paperista lukemista, vain puhujakorteilla, sitten vain yhdellä sanalla per kortti… ja lopuksi ilman mitään. Tai se voi tarkoittaa isompaa yleisöä tai vaikka oikeaa yleisöä (jos nyt olet ensin puhunut 3 kk pelkästään lastesi nukeille mikä muuten on todella hyvä tapa aloittaa puhujan rohkeuden lihaksen kehitys). Mutta voit aloittaa vaikka sitten avantouinnilla todistaaksesi itsellesi että siihenkin pystyit.  

 Vaikka kuinka olisit kehittänyt rohkeuden lihaksestasi jossain asiassa vahvan, tulee hetki jolloin tunnet ettet pääse eteenpäin vaikka käytät sitä. Tämä on hetki, jolloin sinun tulee ymmärtää, että olet jumissa mukavuusalueella. Olet jumissa tilanteessa, missä heiluttelet isoa painoa hauiksesi voimalla mutta todellisuudessa se ei enää tunnu miltään.On aika tehdä jotain vielä rohkeampaa, jotta pääset eteenpäin. Muuten jäät paikallesi.  

Oletko koskaan listannut mitkä asiat sinua pelottaa? Oletko koskaan kysynyt itseltäsi mitä kaikkea tekisit jos ei pelottaisi? Oletko koskaan listannut kaikkea mitä oikeasti haluaisit tehdä jos ei olisi esteitä ja sitten loppujen lopuksi käynyt listaa läpi ja tarkastellut kuinka monen listalla olevan asian takaa löytyy loppujen lopuksi joku pelko? Pelko siitä mitä muut ajattelee? Pelko siitä että epäonnistut? 

Mitä sä tekisit jos sua ei pelottaisi? Mitä sä tekisit jos tietäisit että et voisi epäonnistua? Mitä sä tekisit jos olisi se mitä tahansa, kaikki tykkäisi susta? Mitä sä tekisit jos tietäisit että vaikka menettäisit jotain saisit ihan varmasti tilalle jotain ziljoona kertaa parempaa?

Mitä jos kaikki se mistä unelmoit on sen takana että uskallat tehdä vaikka pelottaa? Mitä jos juuri se, että voittaisit pelkosi toisi sinulle sun sydämen toiveet toteutuneena? Mitä jos putoamisen sijaan lennät? Mitä jos putoatkin niin matkalla alas opit lentämään ja se on just se juttu? Se ainoa tapa oppia lentämään?  Mitä jos rohkeus on sinussa, ihan niin kuin siinä rohkeimmassa ihmisessä jota ihailet, mutta et vain ole ottanut omaasi käyttöön?

Mitä jos aloittaisit voittamaan pelkojasi? Yksi kerrallaan? Pienin pienin askelin? Miten vahva rohkeutesi lihas olisi vuoden päästä jos nyt aloittaisit harjoittamaan sitä pienestä? Ja miltä elämäsi näyttäisi kun uskaltaisit tehdä sen mitä nyt et tee koska luulet ettei sinulla ole siihen rohkeutta?

 Usko tämä, ystäväni. Sinussa on rohkeutta. Ota se käyttöön. Kasvata siipesi matkalla alas. Elämä on sinua varten! 

xoxo, 💋

 

 

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗