Dream TALK

Reitti unelmaan

Oletko koskaan kuullut tarinaa kärpäsestä joka uuvutti itsensä yrittämällä lentää lasin läpi vapauteen? Vaikka et olisi kuullut tarinaa, olet varmasti nähnyt tilanteen tapahtuvan omassa elämässäsi, ainakin kärpäselle. Mutta oletko koskaan miettinyt itse toimivasi jollain elämän osa-alueella kuin kärpänen?

Anna kun selitän vähän tarkemmin. Mieti hetki kärpästä joka lentää lasia päin ja yrittää päästä ulos vapauteen. Se näkee vapauden eikä voi ymmärtää ettei lentäminen onnistu vaan se tyssää kokoajan kuin seinään. Se jatkaa ja jatkaa ja uuvuttaa itsensä, usein kuoliaaksi asti. Vaikka samaan aikaan viereinen ikkuna olisi ollut kokoajan auki. Tai viereinen ovi.

Missä elämän osa-alueella olet tällä hetkellä kärpänen? Missä elämän osa-alueella sinun olisi hyvä pysähtyä ja miettiä onko seinä minkä läpi pusket oikeasti ovi joka on vaan vähän jumissa ja kovempaa puskemalla se kyllä aukeaisi vai onko edessäsi seinä ilman ovea ja pusket turhaan ja uuvutat itsesi turhaan ja avoin ovi olisi olemassa lähelläsi vähän eri suunnassa jos vain pysähtyisit ja katsoisit?

 

"Kun kohtaat esteen unelmasi polulla, ei se tarkoita sitä, että sinun pitäisi luovuttaa."

 

Kun kohtaat esteen unelmasi polulla, ei se tarkoita sitä, että sinun pitäisi luovuttaa. Silloin jos sydämessäsi on oikeasti sinun ainutlaatuinen unelmasi, älä anna esteiden ja haasteiden aikaansaada luovuttamista. Kun kohtaat jumissa olevan oven matkalla unelmaasi, kokeile jotain seuraavista:

  1. Puske kovempaa jotta ovi aukeaa. Jos ei ovea ole, ota vastuullesi sellaisen rakentaminen. Älä luovuta. Vaikka et itse ole estettä polullesi halunnut tai luonut, olet kuitenkin vastuussa siitä mitä sille teet. Älä anna sen lannistaa sinua. Monet ajattelevat näin: ”voi ei, este mistä en pääse yli, täytyy luovuttaa”. Mutta jotkut ajattelevat näin: ”okei, este, jos en pääse yli, miten pääsen läpi, ei muuta kuin ovea rakentamaan” .  Voit varmasti arvata kummalla toimintamallilla tulee onnistuminen? Ole sinä se, joka ottaa vastuulleen sen, että rakennat aukkoja esteisiin, että käytät voimaa oven auki puskemiseen, että et luovuta kun kohtaat esteitä. Läpikäymällä niitä ja löytämällä keinoja niiden ylittämiseen, kasvat ihmisenä ja opit sen mitä tarvitset unelmasi toteutumiseksi.
  2. Joskus voi kuitenkin olla, että olet puskenut ovea ja olet rakentanut oven mutta silti se ei aukea. Katso ympärillesi, olisiko olemassa joku parempi reitti, pääsisitkö SAMAAN unelmaan eri reittiä? Oletko kärpänen joka yrittää lasin läpi? Etsi avoin ovi, etsi avoin ikkuna, älä uuvuta itseäsi mahdottomalla esteellä.

 

"Joskus reitti unelmaan on väärä, mutta se ei tarkoita että unelma olisi väärä"

 

Yhteenvetona siis, joskus reitti unelmaan on väärä, mutta se ei tarkoita että unelma olisi väärä. Se, että kohtaat esteen, voi tarkoittaa että menet sen läpi ja jatkat matkaa unelmaa kohti mutta se voi tarkoittaa myös että löydät ihan uudenlaisen reitin juuri sen esteen ansiosta. Koska pysähdyt ja huomaat olleesi kärpänen. Este ei tullut pysäyttämään sinua vaan saattoi vahvistamisen lisäksi tulla auttamaan sinua oivaltamaan että reitti on väärä. Aina se reitti missä olet, ei ole oikea reitti, mutta se ei tarkoita etteikö unelma edelleen olisi oikea.

Jos siis sulla on unelma ja hakkaat päätä seinään.. älä luovuta. Lepää hetki ja rakenna ovi tai vaihda reittiä. Mutta älä ikinä koskaan luovu unelmasta.

xoxo, 

Close

50% Valmis

Liity sisäpiiriin

Inboxiin positiivista mielenravintoa, työkaluja itsesi kehittämiseen, tietoa siitä mitä Dream Talkissa tapahtuu ja lisäksi nyt sinulle heti inboxiin myös ilmainen 30 minuutin life coaching valmennusvideo. Woop Woop!