PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

Positiivisemman elämän salaisuus💗

"Elämä on sitä mitä teet siitä", sanoo Elastinen. Ja se, ystäväni, on enemmän totta kuin moni muu asia tässä maailmassa. Se mihin keskityt, sitä löydät. Niin iso salaisuus positiivisemman elämän takana. Ja niin iso syy siihen miksi elämä on usein ihan jotain muuta kuin positiivista. Oletko koskaan huomannut, että kun alat ajattelemaan jonkun tietyn asian hankkimista, yhtäkkiä näet sitä asiaa joka paikassa? Yhtäkkiä sinusta tuntuu, että kaikilla on juuri se auto, sellainen vaate, kotieläin tai esimerkiksi että kaikki ovat yhtäkkiä raskaana?

Kokeillaan toista juttua, nimittäin sitä, että sanon sinulle nyt että älä missään nimessä ajattele punaista autoa. Siis ÄLÄ AJATTELE PUNAISTA AUTOA. Luitko väärin? Minähän kirjoitin että älä ajattele ja kokoajan nyt ajattelet punaista autoa. Älä pelästy, se on täysin normaalia ja johtuu siitä, että aivosi eivät ymmärrä kielteisyyttä lauseessa, jonka sanoin. Kokeillaanko uudestaan? Okei, nyt keskity. Älä ajattele pinkkiä norsua.. älä ajattele turkoosia polkupyörää… ja niin edelleen. Ei onnistu! Vaikka kuinka päättäisit että et ajattele, silti ajattelet.

Miksi ihmeessä haluan kirjoittaa sinulle tästä. Tässä syy: koska sinä olet unelmien toteuttaja. Uskon ja tiedän, että koska luet tätä blogia haluat elää ja tavoitella unelmiasi ja sinun näköistä elämää. Ja tämä aivojen keskittymisjuttu, tämä on sinulle todella tärkeä asia jotta elämästäsi tulee sitä mistä unelmoit. Mennään eteenpäin…

 

"Jos et ota kontrolliin sitä, mihin haluat aivojesi keskittyvän, aivosi keskittyvät ihan mihin sattuu ja valitettavasti yleensä, negatiivisiin asioihin."

 

Jos et ota kontrolliin sitä, mihin haluat aivojesi keskittyvän, aivosi keskittyvät ihan mihin sattuu ja valitettavasti yleensä, negatiivisiin asioihin. Tämä taas johtuu siitä, että aivot ovat ratkaisukeskeinen organismi ja aivojen tehtävä on suojella sinua ja pitää sinut hengissä. Tästä johtuen aivojesi keskittyminen menee ensisijaisesti kaikkeen mikä on pielessä, mikä voi mennä pieleen tai mikä on pahinta mitä voi tapahtua. Jos et ota aivoja haltuusi, voi homma mennä erittäin negatiiviseksi ja kohta et löydä elämästäsi etkä ympäröivästäsi maailmasta mitään positiivista. Olet rakentanut itsellesi omalla toiminnallasi negatiiivisen ajattelumallin hermoradat. Sellaista elämää et halua elää. Palataan myöhemmin siihen, mikä on hermorata ja miten sellaisia rakennetaan, mutta nyt mietitään hetki elämää. 

Totuus nimittäin on, että maailmassa on paljon hyvää(kin). Maailmassa on paljon mahdollisuuksia(kin). Elämässäsi on paljon hyvää(kin), elämässäsi on paljon mahdollisuuksia(kin). Joka päivä kohtaat tilanteita joista voit löytää jotain hyvää(kin). Joka päivä kohtaat tilanteita, jotka voivat avat sinulle uusia ovia ja mahdollisuuksia.

Totta on myös se, että maailmassa on paljon pahaa(kin) ja negatiivista(kin). Maailmassa on paljon, todella todella paljon mahdottomuutta(kin). Kaikkien meidän elämässä on jotain negatiivista(kin) ja jotain sellaista mikä on mahdotonta(kin). Joka päivä kohtaamme tilanteita, jotka voivat lannistaa(kin), sulkea ovia ja ja lisätä mahdottomuutta(kin).

On siis olemassa hyvää ja pahaa, positiivista ja negatiivista, kaikessa. Kyse on siitä, kummanlaisen elämän haluat valita. Kumman päätät valita. Minkä asenteen valitset. Ja tärkein juttu ymmärtää on se, että kyse ei ole pelkästään valinnasta vaan siitä, oletko valmis tekemään töitä valintasi ja päätöksesi eteen. Maailma on täynnä häiriötekijöitä ja valitettavasti suuri osa ihmisistä antaa aivojen keskittyä suojeluun ottamatta haltuun omaa keskittymistään ja tästä johtuen näkevät useammin pelkästään asioita jotka ovat huonosti.  Media keskittyy negatiivisuuteen ja kauhuun, koska se kiinnostaa luontaisestikin jo eniten meitä aivojemme luontaisen toimintamekanismin takia. Ihmiset ympärilläsi puhuvat eniten asioista, jotka ovat huonosti, ei niistä asioista, jotka ovat hyvin. Ihmiset ympärilläsi keskittyvät useimmiten siihen mitä puuttuu, ei siihen mitä on. Ihmiset ympärilläsi antavat palautetta silloin kun joku on huonosti, ei silloin kun joku on hyvin. Maailma ympärilläsi näyttäytyy negatiivisempana kuin se todellisuudessa on, jos et ota aivojasi haltuun ja hallitse keskittymistäsi. Ja tällä on suuri vaikutus mielialaasi, asennoitumiseesi, siihen mihin uskot, mitä pidät mahdollisena , mistä unelmoit ja ihan koko elämääsi.

 

"Maailma ympärilläsi näyttäytyy negatiivisempana kuin se todellisuudessa on, jos et ota aivojasi haltuun ja hallitse keskittymistäsi. Ja tällä on suuri vaikutus mielialaasi, asennoitumiseesi, siihen mihin uskot, mitä pidät mahdollisena , mistä unelmoit ja ihan koko elämääsi."

 

En tarkoita, että toteuttaaksesi unelmasi, sinun tulisi sulkea silmät ja korvat kaikelta pahuudelta ja negatiivisilta asioilta maailmassa. On tärkeää tiedostaa, mitä ympärillä tapahtuu. Mutta tiedostaminen ei ole sama kuin jatkuva keskittyminen. Sen voit valita. Ja se kannattaa valita. Päivittäisellä tasolla. Joka ikinen päivä. Älä anna maailmassa vallitsevan negatiivisuuden viedä elämääsi mukanaan. Muista että AINA on olemassa hyvää. Jokaisessa asiassa on aina molemmat puolet ja päättämällä kumman haluat löytää, löydät sen. Tämä toimii myös niin päin, että vaikka joku asia olisi maailman positiivisin ja niin hyvä, että sinun on lähes mahdotonta ajatella siitä mitään huonoa, niin joku, joka on täysin mukana nykymaailman negatiivisessa kierteessä löytää siitäkin jotain negatiivista. Olet ehkä tavannut tällaisia henkilöitä? Kun sataa, he valittavat sateesta, kun aurinko paistaa, he valittavat auringon paisteesta. Kun on kylmä, he valittavat kylmyydestä, kun on lämmin, pitäisi olla kuumempi, kun on kuuma, olisi parempi kun olisi kylmä. Aina, AINA on joku huonosti.

 

"Jos valitset nähdä tänään jotain positiivista kaikessa, pystyt siihen. Jos valitset löytää tänään mahdollisuuksia, löydät niitä."

 

Ystäväni. Päätä mihin keskityt, huolimatta siitä mitä ympärilläsi tapahtuu. Jos valitset nähdä tänään jotain positiivista kaikessa, pystyt siihen. Jos valitset löytää tänään mahdollisuuksia, löydät niitä. Jos valitset suhtautua tänään kohtaamiisi ongelmiin etsien ratkaisua ja päättäen että se ratkaisu vie eteenpäin enemmän kuin mikä tilanne oli ennen ongelmaa, löydät ratkaisun joka vie eteenpäin ja ongelmasta tulee tärkeä positiivinen kohta elämässäsi joka aikaansai tärkeän muutoksen sen sijaan että olisit edelleen samassa tilanteessa kuin olit ennen ongelmaa ja et olisi saanut mahdollisuutta muutokseen ongelman kautta. Tiesitkö, että suurin osa maailman huippukeksinnöistä ja uskomattomista ratkaisuista on syntynyt silloin kun kaikki EI mennyt niin kuin piti? Silloin kun suunnitelma meni mönkään ja siksi silmät avautuivat ihan uudenlaisille mahdollisuuksille joita ei ennen edes nähnyt koska oli valinnut keskittyä ainoastaan siihen yhteen ratkaisuun. Keskittymisen valitseminen on tärkeää, ja se että valitsemme keskittyä siihen mitä haluamme. En siis tarkoita, että kun suunnitelma ei mene niinkuin piti olisi ollut väärin keskittyä vain yhteen ratkaisuun. Vaan sitä, että mihin sitten päättää keskittyä jos se menee mönkään. Se on se juttu mikä muuttaa kaiken, jos valitset etkä anna valtaa alkukantaisille aivoillesi. Se, mitä toivon sinun ymmärtävän, on että joskus (usein) ongelma tulee tuomaan mahdollisuuden parempaan ratkaisuun, tärkeään muutokseen joka tekee elämästäsi/työstäsi/ihmissuhteestasi entistä paremman. Uskalla siis suhtautua ongelmiin ja haasteisiin mahdollisuuksina, sen sijaan että musertuisit niiden alle.

Tiedän myös, että saatat olla juuri nyt yksi niistä, joka tällä hetkellä läpikäy elämässään  jotain sellaista tilannetta, minkä keskellä tämä tekstini sanoma tuntuu täysin absurdilta koska tilanteessa tuntuu mahdottomalta se, että löytäisit siitä jotain hyvää tai jotain positiivista. Ymmärrän. Ymmärrän täysin. Välillä kohtaamme elämässä asioita, jotka tuntuvat niin musertavilta että valon näkeminen pimeässä on sillä hetkellä täysin mahdotonta. Toivon kuitenkin, että voin olla tilanteessasi pieni taskulamppu joka syttyy ja näyttää valon olevan tunnelin päässä vaikket sitä nyt näe, ja muistuttaa siitä, että pilvien takana paistaa kokoajan aurinko. Että vaikka tilanteesi nyt olisi musertava, sinä selviät siitä. Voit tehdä nyt yhden tärkeimmistä valinnoistasi elämässäsi. Voit valita, että jonain päivänä ymmärrät tällekin asialle jonkun hyvän tarkoituksen, koska päätät löytää sellaisen. Tiedän, että se voi nyt tuntua todella  vaikealta etkä halua valita niin nyt. Mutta koska olen unelmasi asialla, koska olen omannäköisen elämäsi asialla, koska olen täällä sinusta suunnattomasti välittäen, haluan sanoa sinulle että se on mahdollista.

 

"Tiedän, että se voi nyt tuntua todella  vaikealta etkä halua valita niin nyt. Mutta koska olen unelmasi asialla, koska olen omannäköisen elämäsi asialla, koska olen täällä sinusta suunnattomasti välittäen, haluan sanoa sinulle että se on mahdollista."

 

Joku, joka on menettänyt jonkun rakkaansa, on kärsimyksen jälkeen löytänyt sitä kautta rakkauden vahvemmaksi olemassa oleviin rakkaisiinsa vahvempana kuin koskaan juuri sen takia. Joku, joka on joutunut kohtaamaan kuolemansa portin, on kaiken tuskan ja kärsimyksen takia löytänyt rakkauden ja arvostuksen elämää kohtaan vahvempana kuin koskaan. Joku, joka on menettänyt työnsä, on loppujen lopuksi siitä johtuneen kärsimyksen ja epätoivon kautta löytänyt polun, joka oli enemmän häntä varten ja elää siksi kiitollisena ihan erilaista elämää nyt. Joku, joka on joutunut kodittomaksi, on löytänyt juuri sen takia, sen kärsimyksen ja epätoivon kautta, todellisen voimansa, voiman muuttaa elämänsä. Joku, joka on sairastunut ja jolle on annettu vain viisi vuotta elinaikaa, on elänyt viisi viimeistä vuottaan enemmän elossa kuin moni joka elää koko elämänsä terveenä ja poistunut täältä kiitollisena siitä, että sai elää ja oivalsi elää sairastumisensa takia ja samalla vaikutti positiivisesti rakkaisiin ihmisiinsä ja koko maailmaan. Joku, joka menetti näkökykynsä oppi kohtaamansa epätoivon ja kärsimyksen kautta näkemään sielunsa silmin ja muutti elämänsä täydemmäksi todellisista tärkeistä asioista. Joku, joka on kärsinyt ilman syytä vankina ja kidutettuna on kääntänyt sen kaiken voimakseen tehdä maailmasta rakkaudellisempi ja parempi paikka.

En tarkoita sitä, että sinun tulisi nyt tietää mihin tilanteesi mitä koet tai olet kokenut voisi sinua vahvistaa, tai miten se elämääsi voisi jotenkin tuoda hyvää. En tarkoita, että kärsimyksesi tulisi olla portti maailman massiiviseen muuttamiseen. Mutta se mitä tarkoitan, on että suurin osa isoista positiivisista muutoksista elämässä, on tehty juuri silloin kun on käyty pimeässä, kun on ajettu itsensä niin alas että alemmas ei enää pääse, tai pudottu sinne johtuen ulkoisista olosuhteista. En tiedä tilannettasi, enkä tosiaankaan tarkoita, että se ei olisi suremisen tai epätoivon arvoinen. Suru ja tuska ovat tärkeitä tunteita ja ottaa aikansa että ne käy läpi. Kunnioita niitä. Tunne surua. Tunne tuskaa. Tunne epätoivoa. Mutta se mitä toivon koko sydämestäni, on että uskaltaisit tilanteesi keskellä edes ihan pienesti uskoa siihen, että siitä voi syntyä elämääsi ja sitä kautta maailmaan jotain parempaa, jotain hyvää. Että valitsisit uskoa siihen. Ja että pitäisit tilanteesi keskellä mielessä joka ikinen päivä ne asiat, mistä voit silti kaikesta huolimatta juuri nyt olla elämässäsi kiitollinen. Se, kiitollisuus,  on nimittäin vahvin voima, jonka avulla selviät ja jonka avulla voit löytää oman taskulamppusi pimeään.

 

Valitse elämä 💗

Elämä on hauras. Elämä on arvokas. Elämä on lahja, joka sinulle on annettu. Joka päivä kun heräät, voit valita olla onnekas koska heräsit ja sait uuden päivän. Tai voit valita keskittyä ihan johonkin muuhun kuin siihen miten ihmeellistä se ylipäätänsäkään on että olet täällä. Koska viimeksi olet miettinyt kuolemaa? Sitä, että se yhdistää meitä kaikkia. Jokainen meistä tulee kuolemaan. Se on kaikkia ,meitä yhdistävä totuus. Valitse siis elää! Valitse mihin keskityt. Valitse minkälaista elämää haluat elää ja keskity sellaisiin asioihin elämässäsi. Päätä keskittyä ja tee töitä sen päätöksen eteen.Tee se päätös joka ikinen päivä. Älä ulkoista elämänasennettasi ympäristöllesi. Tänään(kin) voi olla päivä kun päätät valita hyvän, kun päätät valita positiivisuuden, kun päätät valita sen, että sinulla on mahdollisuuksia.

Tässä kolme esimerkkiä siihen, miten valintojen avulla lisäät elämääsi hyvää ja positiivista. Jos luot näistä, edes yhdestä näistä päivittäisen rutiinin elämääsi, voi se muuttua radikaalisti. 

  1. VALITSE KIITOLLISUUS 💗 (tee joka päivä kiitollisuusharjoitus ja opeta aivosi sitä kautta etsimään pikkuhiljaa myös automaattisesti kiitollisuuden aiheita joka ikisessä päivässä)
  2. VALITSE ASENTEESI 💪(aamulla päätä valita asennoitumiseksesi positiivisuus/ilo/innostus kaikkeen mitä kohtaat. Älä odota sitä muilta, luo se ja tuo se. Opeta tarpeeksi useilla toistomäärillä aivoillesi uusi automaattinen asenne.)
  3. VALITSE MIELENRAVINTOSI 📚(säännöllinen negatiivisten uutisten lukeminen ja kuuntelu ei edistä positiivista elämää. Se, ei tarkoita, ettet tiedosta tapahtuvia asioita. Se tarkoittaa, että valitset mihin keskityt ja millaisella informaatiolla haluat aivojasi ruokkia päivittäin) 

Opi Lisää näistä kolmesta työkalusta ja vinkkejä niiden käyttöön maanantaina julkaistavassa DreamTALK podcast jaksossa. Jakso #95 Positiivisemmaksi. Podcastiin pääset tästä.

Toivon, että uskot tämän. Koska sinä, ystäväni, pystyt vaikuttamaan todella paljon siihen, millaisena maailma sinulle näyttäytyy. Sama asia näyttäytyy jollekin toisella ihan erilaisena kuin sinulle. Positiivisuus on valinta. Ilo on valinta. Jos elämme elämämme odottaen positiivisuutta ja iloa ulkopuoleltamme, olemme englanniksi sanottuna ”screwed”. Positiivisuus tuodaan ja luodaan itse oman asenteen kautta. Ilo tuodaan ja luodaan itse omaan elämään ja tilanteisiin. Mutta niin luodaan myös negatiivisuus. Kaikessa on hyvää, jos päätämme nähdä niin. Aivojen haltuun ottaminen negatiivisesta kierteestä ei ole helppoa, mutta harvemmin mikään elämää isosti positiivisesti muuttava asia on. Ota aivot haltuusi, muuta elämäsi ja ota mantraksesi nämä Elastisen sanat: ”Elämä on sitä mitä teet siitä”. Älä siis anna muiden (ihmisten, median, olosuhteiden) tehdä sun elämästä sitä mitä se on, elä ennemmin tee se itse elämää. Silloin pääset unelmiesi ja omannäköisen elämäsi luo. Polku voi olla joskus yksinäinen, mutta se on sen arvoinen.

 

💋Unelmasi ja omannäköisen elämäsi asialla, sinusta välittäen ja sinuun ja potentiaaliisi niin niin niin vahvasti uskoen,

 

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗