PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

Ympäröivät ihmiset ja sun unelma

Sanotaan, että ihmiset, joiden kanssa vietät eniten aikaasi vaikuttavat siihen millainen olet nyt ja mikä tärkeintä, siihen millainen sinusta tulee. Ihmiset ympärillä kannattaisi siis valita tarkkaan. Mutta miten? Ja tarvitseeko oikeasti tälläistä miettiä? Miten ympäröivät ihmiset vaikuttavat unelmiisi ja siihen elätkö ja tavoitteletko sinun näköistä elämää? Onko ympäröivilläsi ihmisillä vaikutusta siihen tavoitteletko unelmiasi ja jos tavoittelet niin uskallatko unelmoida isosti? Tai siihen, miten pidät huolta omasta elinvoimaisuudestasi? Tai siihen, luovutatko unelmasi suhteen vastoinkäymisten kohdalla?

Voit miettiä tätä omassa elämässäsi esimerkiksi eri elämän osa alueiden kautta ja tarkastella sitä, jos ja miten ympäröivät ihmiset vaikuttavat sinuun eri osa-alueilla. Tässä muutamia unelmiisi vaikuttavia asioita, joiden kohdalla pystyt helposti huomaamaan vaikutuksen ajattelemalla omaa elämääsi ja ympärilläsi olevia ihmisiä:

 

Hyvinvointi 💗 :  

Kannustavatko ympärilläsi olevat pitämään sinusta huolta omalla esimerkillään? Sanoillaan? Kun olet heidän seurassa tuleeko sinun silloin huolehdittua hyvinvoinnistasi vai ennemminkin laiminlyötyä sitä? Kehittyykö hyvinvointisi heidän esimerkkinsä ansiosta vai käykö toisinpäin? Kun päätät ottaa hyvinvointisi vastuullesi ja laittaa sen seuraavalle levelille kannustavatko he sinua ja kysyvät miten voivat ottaa uuden elintapasi huomioon kun kutsuvat sinut kyläilemään vai tuomitsevatko he yrityksesi ja esimerkiksi terveellisyytesi? Halveksivatko he uutta elämäntyyliäsi ja yrittävät tarjota sinulle epäterveellistä ruokaa vai kunnioittavatko he päätöstäsi? Kun päätät juosta elämäsi ensimmäisen puolimaratonin tulevatko he kannustamaan juoksutapahtuman varrelle sinua jatkamaan ja maaliin onnittelemaan sinua vai tulevatko he matkan varrelle kannustamaan ennemmin siihen että lopettaisit juoksemisen ja lähtisit rannalle mukaan missä muutkin on koska aurinko paistaa?  

 

💗Unelmat:

Kannustavatko ympärilläsi olevat ihmiset sinua uskaltamaan unelmoida? Isosti? Vai ovatko he unelmien tappajia eli niitä, jotka lannistavat maahan ja lässäyttävät isot unelmat ”realismillaan” ja ajatuksillaan siitä että ”liian hyvää ollakseen totta”, ”et kuitenkaan onnistu”, ”mahdotonta”, ”hullua”, ”liian uhkarohkeaa saatat menettää sitä tätä ja tota”? Vai kannustavatko ympärilläsi olevat ihmiset rohkeasti seuraamaan omia unelmiasi? Jatkamaan vastoinkäymisistä huolimatta? Tekemään pelosta huolimatta? Vai ennemmin luovuttamaan? Ei uskomaan mahdollisuuksiin koska ”kuitenkin tulet pettymään”? Lopettamaan vastoinkäymisissä koska heidän mielestään se on merkki siitä?

 

💗Menestyminen/visiot:

Kannustavatko ympärilläsi olevat ihmiset sinua tavoittelemaan omanlaistasi menestystarinaa isosti, uskomaan lahjoisisi ja kykyihisi ja menestymiseesi vai jäämään kiinni siihen mikä on ihan ok? Uskomaan todellisiin isoihin mahdollisuuksiin ja tavoittelemaan niitä vai tyytymään siihen mikä on ihan ok ja turvallista? Tavoittelemaan ja kasvamaan omaan potentiaaliisi vai hiljentämään ”outouden” ja ”epätavallisuuden” ja olemaan niin kuin muutkin on? Entä juhlistavatko ympärilläsi olevat menestyksiäsi olemalla onnellisia puolestasi vai kääntävätkö he selkänsä silloin kateellisina?

 

💗Rohkeus:

Kannustavatko ympärilläsi olevat ihmiset sanoillaan ja/tai omalla esimerkillään sinua elämään rohkeaa elämää ja menemään kohti pelkoja kasvaakseen ihmisenä vai jäämään turvasatamaan vaikka oikeasti haluaisi merille?

 

💗Vastoinkäymiset:

Kannustavatko ympärilläsi olevat ihmiset sinua ymmärtämään vastoinkäymisten keskellä että opit niistä vaikka ne nyt tuntuukin pahalta? Että ne kuuluvat asiaan? Kannustravatko he sinua olemaan luovuttamatta? Vai kannustavatko he ennemmin luovuttamaan? Juhlistavatko ympärilläsi olevat vastoinkäymisiä kanssasi ja auttavat etsimään niitä tärkeitä oppeja joiden avulla voit jatkaa entistä vahvempana ja viisaampana kohti unelmiasi vai kannustavatko he ennemmin unohtamaan koko jutun ja luopumaan koko unelmasta?

 

 "Jos tällä hetkellä ympärilläsi on ihmisiä joilla on mahdottomuuden lasit päässä, mieti millaista elämäsi olisi jos vierelläsi olisikin ihminen, jolla on mahdollisuuksien lasit päässä? Silläkö ei olisi vaikutusta siihen miten rohkeasti tavoittelet unelmiasi?"

 

Tässä vain muutamia esimerkkejä siitä, miten ympäröivillä ihmisilllä voi olla vaikutusta elämääsi. On tärkeää, että havainnollistat oman tilanteesi jotta voit tehdä muutoksia tarvittaessa ja jotta unelmasi saavat mahdollisuuden toteutua ilman ympäröivien ihmisten luomaa turhaa estettä ja liekin sammumista. Voi olla että huomaat negatiivista vaikutusta kaikilla osa alueilla tai vain muutamalla tai toki voit olla niin onnekas että et huomaa negatiivista vaikutusta millään elämäsi osa alueella. Toivon, että kuitenkin ymmärrät muiden ihmisten katsovan maailmaa omien lasiensa läpi ja määrittävän sitä kautta myös sinun maailmaasi. Tämä siksi, ettet ota heidän malliaan ainoana totuutena ja muokkaa omaasi huomaamattasi heidän kaltaisekseen. Jos tällä hetkellä ympärilläsi on ihmisiä joilla on mahdottomuuden lasit päässä, mieti millaista elämäsi olisi jos vierelläsi olisikin ihminen, jolla on mahdollisuuksien lasit päässä? Silläkö ei olisi vaikutusta siihen miten rohkeasti tavoittelet unelmiasi? 

Kun mietit unelmaasi, liekkiä mikä sisälläsi roihuaa tai pientä alkavaa kipinää, joka ei vielä ole syttynyt tuleksi. Heittävätkö ympärilläsi olevat ihmiset vettä vai bensaa liekkeihisi? Puhaltavatko he kipinääsi happea ja saavatko he sen roihuamaan vai tukahduttavatko he liekkisi epäuskon paksulla sammutuspeitteellään?

On tärkeää, että ymmärrät, että sinä olet vastuussa siitä, millaisilla ihmisillä itsesi ympäröit. Sinä pystyt vaikuttamaan. Sinun ei tarvitse hyväksyä unelmiesi lyttäämistä, eikä sitä että sinua kannustetaan näkemään vain negatiivista siinä että haluat elää omannäköistäsi elämää. Kyse ei ole siitä, että ympärilläsi olevien ihmisten tulisi tehdä samoja asioita kuin sinun, vaan siitä että kannustavatko he sinua olemaan sinä ja tavoittelemaan asioita jotka on SINUN hyväksi? SINUN unelmia? SINUN tavoitteita? SINUN näköistä elämää? Kyse ei ole siitä, että ihmisten ympärilläsi pitäisi olla motivaatiopuhujia jotka eivät tee muuta kuin tsemppaa sinua kohti unelmiasi, mutta kyse on siitä että he hyväksyvät unelmasi ja sen mitä sinä haluat eivätkä lannista sinua siinä.Kyse ei ole siitä, että ihmisten ympärilläsi tulisi lähteä kanssasi juoksemaan maratonia. Kyse on siitä, että he kannustavat sinua ja iloitsevat kanssasi siitä että pääsit maaliin!

 

"Kyse ei ole siitä, että ihmisten ympärilläsi tulisi lähteä kanssasi juoksemaan maratonia. Kyse on siitä, että he kannustavat sinua ja iloitsevat kanssasi siitä että pääsit maaliin!"

 

Me emme ole samanlaisia eikä meidän kuulukaan olla. Meillä on erilaisia unelmia ja visioita, erilaisia ajatuksia siitä mikä on hyvä elämä. Ei ole kyse siitä että sinun tapasi ja sinun unelmasi olisi ainoita oikeita. Vaan siitä, että kun ympärilläsi on oikeat ihmiset, he kannustavat sinua kohti sitä mikä saa sinun liekkisi palamaan ja sinä heitä kohti sitä mikä sen tekee heille. 

Muista ystävä, sinä olet myös vastuussa siitä mitä energiaa ja fiilistä annat ympärilläsi oleville ihmisille, millainen vaikutus sinä heille olet.  Ja lisäksi siitä kenen kanssa vietät aikaa ja kenen kanssa et. Sinulla on vapaus valita kenen seurassa haluat olla. Unelmasi toteutumisen ja omannäköisen elämäsi kannalta on todella tärkeää, että mietit mitä elämääsi haluat ja mitä et, ja määrität sen mukaan sen kenelle arvokkainta voimavaraasi eli aikaasi annat. Mikään ei ole niin arvokkaampaa kuin aika mitä sinulla on. Se on arvokkain lahja minkä voit toiselle antaa. Jos haluat toteuttaa unelmasi, jos haluat elää sinun näköistä elämää, anna se niille, jotka puhaltavat happea liekkeihisi. Älä niille, jotka sammuttavat kipinäsi. Ja ole sinä muille liekin sytyttäjä ja ylläpitäjä. Ole sinä se, joka kannustaa ja valaisee muiden polkuja.

Ansaitset unelmasi toteutumisen. Ansaitset sinun näköisen elämän. Ja ansaitset ympärillesi ne ihmiset, jotka ajattelevat niin ja iloitsevat puolestasi. Uskalla luottaa siihen, että sellaisia ihmisiä on. Kun olet aidosti sinä, ja tavoittelet niitä asioita mitkä saa sinun liekkisi roihuamaan, ja uskallat irrottaa liekkisi sammuttajista, saat ympärillesi ennenpitkää niitä jotka puhaltavat liekkeihisi happea. Älä pidä kiinni liekkien sammuttajista. Älä anna liekkien sammuttajille oikeutta sammuttaa arvokkaita unelmiasi, joita sinä olet syntynyt tavoittelemaan ja joita maailma kipeästi toteutuneena tarvitsee. Älä himmennä valoasi jos se on ympäröiville ihmisillesi liian kirkas. Ojenna heille aurinkolasit ja loista entistä kirkkaammin. Jos he eivät halua käyttää aurinkolaseja muista, että se on heidän oma valinta. Älä himmennä sinua siksi. Sinun elämä. Sinun unelmat. Älä elä sitä muiden uskomusten kautta. Pysy omalla polullasi rohkeasti ja etsi niitä ihmisiä ympärillesi, jotka pitävät liekkisi roihuamassa ja niitä, jotka eivät sammuta sitä. 

Mieti unelmiasi ja tavoitteitasi ja sinun näköistä elämää ja sitten ihmisiä ympärilläsi ja kysy sitten itseltäsi seuraavat kysymykset ja vastaa rehellisesti:

  • Kenen kanssa sinun olisi hyvä viettää aikaa enemmän?
  • Kenen kanssa sinun olisi hyvä viettää aikaa vähemmän?
  • Kenen kanssa sinun ei kannattaisi ainakaan tällä hetkellä viettää aikaa ollenkaan?

Kun olet vastannut kysymyksiin, mieti miten saisit toteutettua nämä asiat. Mieti tarkkaan. Käytä luovuuttasi. Olet rohkea. Ymmärrä että sinulla on vastuu ja pystyt vaikuttamaan. Älä valitse helppoa tietä eli sitä että alistut tilanteisiin ja siihen että ”tämä nyt vain on näin”. Pelottaako muutos? HYVÄ. Silloin todella tiedät että olet oikeiden asioiden äärellä. Ota nämä muutokset asiaksesi, ja muutat elämäsi. Ansaitset sen.

 

𝚁𝚘𝚑𝚔𝚎𝚊𝚗 𝚎𝚕ä𝚖ä𝚗 𝚓𝚊 𝚜𝚒𝚗𝚞𝚗 𝚞𝚗𝚎𝚕𝚖𝚒𝚎𝚜𝚒 𝚊𝚜𝚒𝚊𝚕𝚕𝚊

💗 𝙿𝚎𝚙𝚙𝚒𝚒𝚗𝚊 | DreamTALK

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗