PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

Rakasta SÄ sun päätöksiä. Älä odota muiden hyväksyntää. 💗

Kaipaatko muiden hyväksyntää valinnoillesi? Uskallatko tehdä päätöksiä jos muut eivät ole niistä samaa mieltä? Pelkäätkö kritiikkiä ja sitä, että joku on valinnoistasi, päätöksistäsi tai unelmistasi eri mieltä? Oletko koskaan miettinyt sitä, että kuka loppujen lopuksi tietää mikä on oikea tapa unelmoida, rakastaa, toteuttaa itseään tai yksinkertaisesti oikea tapa elää? Kuka on oikeassa? Ajatteletko, että sinun tapasi on ainut oikea? Vai kenties, että on olemassa joku yleispätevä normi mitä tulee noudattaa? Tai että muiden ihmisten tai jonkun tietyn ihmisen hyväksyntä määrittää sen sinulle?

Jos et lue pidemmälle niin lue vielä tämä kappale. Sinä olet ainut joka tietää mikä on sinun juttusi. Sinä olet ainut joka tietää mikä päätös ja valinta on sinunlainen valinta, ei kukaan muu. Sinä olet ainut joka aidoimmillaan tietää mitkä valinnat , minkä kokoiset ja näköiset unelmat ja miten eläminen tekee sinulle hyvää. Kukaan muu ei voi näitä asioita määrittää sinun puolestasi. Joten tee itsellesi ja maailmalle palvelus ja elä elämääsi niin, että SINÄ ITSE rakastat valintojasi, päätöksiäsi ja sitä miten elät. Älä odota unelmillesi muiden hyväksyntää vaan ota kriteeriksi se, että vaadit niille itsesi aitoa hyväksyntää ja sitä että sinä rakastat omia valintojasi. Silloin teet oikein.

Ymmärrä, että silloin kun teet valintasi, valitset unelmasi ja sen mitä on sinunnäköinen tapa elää oman aidon hyväksyntäsi, et muiden hyväksynnän kautta, teet maailmasta myös samalla paremman paikan. Koska kun elät aidosti omannäköistä elämää tehden aidosti omanlaisia valintoja jotka tekevät SINUT aidosti onnelliseksi ja iloiseksi, voit hyvin ja valaiset ja tuot iloa muillekin. Niin kauan kuin teet valintasi miellyttäen muita kuin itseäsi, annat arvojen vastaisten valintojesi nakertaa sinua sisältä surulliseksi, katkeraks, väsyneeksi ja ärsyyntyneeksi. Se ei ole palvelus sinulle, eikä se ole palvelus maailmalle. Maailma tarvitsee aitoa sinua. Maailma tarvitsee sinua sellaisena että SINÄ rakastat päätöksiä ja valintoja joita teet ja sitä miten sinä elämääsi elät ja mistä ja miten isosti sinä unelmoit.

 

"Tee itsellesi ja maailmalle palvelus ja elä elämääsi niin, että SINÄ ITSE rakastat valintojasi, päätöksiäsi ja sitä miten elät, älä odota unelmillesi muiden hyväksyntää "

 

Ihan yhtä lailla sinäkään et voi määrittää oikeanlaisia päätöksiä, valintoja, unelmia ja tyyliä elää kenenkään muun puolesta. Sinä katsot maailmaa omien lasiesi läpi ja määrität omat valintasi. Anna siis myös muiden tehdä samoin ja kannusta muita tekemään niin vaikka se mistä toiset unelmoisivat tai miten toiset haluaisivat elää olisi ihan erilaista kuin se mikä on sinun juttusi. Silloin kaikki voi paremmin. Älä asetu vastaan muita, älä kritisoi muiden unelmia ja tapaa elää, ole enemmin esimerkki siitä että rakastat omia valintojasi ja elämääsi ja inspiroi samalla muitakin tekemään niin. Ole sinä rohkaisija. Maailmassa on ihan tarpeeksi kriitikkoja. Ole sinä se, joka kannustaa muita rakastamaan itse omia valintojaan ja omanlaistaan elämää. Älä vaadi sitä että sinun tulisi ajatella samoin vaan ymmärrä erilaisuus. Käytä kompassina valinnoissasi omassa elämässäsi sitä mitä sinä aidosti ajattelet ja mikä sinulle on tärkeää, merkityksellistä ja iloa tuovaa. Ja kannusta muita tekemään samoin. 

 

"Ole sinä rohkaisija. Maailmassa on ihan tarpeeksi kriitikkoja" 

 

Onko kenelläkään oikeutta kritisoida toisen unelmia? Toisen tapaa elää? Meillä jokaisella on omanlainen näkemys maailmasta. Jokaisella meistä on omanlaiset lasit päässä, joiden läpi katsomme maailmaa. Lasit muodostuvat kokemuksistamme ja niistä muodostuneista uskomuksistamme. Koska olemme erilaisia myös näemme ja koemme asiat erilailla. Koska polkumme, joita olemme kulkeneet tähän hetkeen ja joita kuljemme tästä eteenpäin ovat erilaisia, myös kokemuksemme ovat hyvin erilaisia ja vaikka meillä olisi tismalleen samoja kokemuksia, ne merkitsevät meille eri asioita. Se, mitä asiat taas meille merkitsevät juontavat juurensa meille muodostuneista uskomuksista. Sama asia, joka tapahtuu, merkitsee toiselle ihan eri asiaa kuin jollekin toiselle. Maailma myös näyttää ihan erilaiselta jollekin toiselle.  Samat asiat tarkoittavat eri asioita, jopa samat sanat tarkoittavat eri asioita eri ihmisille ja aikaansaavat eri tunteita. Ja kaikesta tästä (ja monesta muusta) johtuen pidämme eri asioita totuuksina. Meillä on erilaisia mielipiteitä asioista koska meillä on (täysin ymmärrettävistä syistä) ihan erilaisia uskomuksia asioista. Ja loppujen lopuksi, kuka siis edes on oikeassa?

 

"Maailma tarvitsee aitoa sinua. Maailma tarvitsee sinua sellaisena että SINÄ rakastat päätöksiä ja valintoja joita teet ja sitä miten sinä elämääsi elät ja mistä ja miten isosti sinä unelmoit"

 

Palataan siihen, että mistä kukaan meistä tietää sen, että kuka on oikeassa? Tai ehkä ennemminkin miksi kenenkään edes tarvitsee olla oikeassa? Eikö tärkeintä kuitenkin ole se, että itse seisot päätöstesi, unelmiesi, ja sen takana miten SINÄ elämääsi elät? Eikö se ole se tärkein juttu? Jos joku toinen tekee erilaisia päätöksiä, jos joku toinen on eri mieltä, jos joku toinen elää erilailla, mitä sitten? Eihän meidän kuulukaan olla kaikesta samaa mieltä tai elää samalla lailla. Mitä jos luopuisimme siitä, että keskittäisimme energiaamme muiden unelmien ja elämän kritisoimiseen ja käyttäisimme sen ennemmin siihen, että entistä enemmän rakastaisimme omia valintojamme omassa elämässämme? 

 

Miltä maailma näyttäisi jos lopettaisimme toisten syyttelyn ja kritisoimisen ja käyttäisimme sen kaiken energian oman elämämme tekemiseen omannäköiseksemme? 

 

Miltä maailma näyttäisi, jos keskittyisimme muiden kritisoinnin sijaan siihen, mitä mieltä kukin itse olemme omista valinnoistamme, ajatuksistamme, unelmistamme, siitä miten toimimme ja miten elämme omia elämiämme? Miltä maailma näyttäisi jos lopettaisimme toisten syyttelyn ja kritisoimisen ja käyttäisimme sen kaiken energian oman elämämme tekemiseen omannäköiseksemme? Miltä maailma näyttäisi, jos ymmärtäisimme erilaisuuden ja hyväksyisimme erilaisuuden ja alkaisimme kannustajiksi kritisoimisen sijaan? Miltä maailma näyttäisi jos keskittyisimme siihen rakastammeko me itse valintojamme sen sijaan että keskittyisimme siihen rakastavatko muut niitä? Kun totuus on AINA se, että oli valinta mikä tahansa niin kaikki ei sitä rakasta. Joten eikö siis ole merkityksellisintä ja tärkeintä se, että SINÄ rakastat sitä? Kyseessähän on sinun valintasi? 

Maailmassa on niin paljon ihmisiä, jotka elävät elämää ja tekevät valintoja, jotka ovat muiden hyväksymiä, mutta ne valinnat joka hetki, joka päivä, syövät ja nakertavat omaa potentiaalia ja hyvinvointia pala palalta pienemmäksi, pahimmassa tapauksessa sairastuttavat, katkeroittavat ja tekevät vihaiseksi muiden syyttelijäksi. Älä sinä ole yksi niistä. Älä seuraa muiden hyväksyntää! Seuraa omaa hyväksyntääsi! Mikä on sinun unelmasi? Mikä on sinun tapasi elää? Sellainen, jota SINÄ rakastat, sellainen, jonka SINÄ hyväksyt 100% rakkaudella ja innostuksella ja inspiraatiolla? SE on avain vapauteesi muiden hyväksynnän kaipuun kahleista. Kun rakastat itse päätöksiäsi täysillä, et tarvitse niihin muiden hyväksyntää. 

 

"Kun rakastat itse päätöksiäsi täysillä, et tarvitse niihin muiden hyväksyntää. "

 

Pelottaako? Pelottaako päätösten tekeminen omasta hyväksynnästä, eikä muiden hyväksynnästä käsin? Hyvä! Silloin tiedät että olet oikean asian äärellä. Asian, joka voi muuttaa elämäsi. Muista, että pelkokin on sana jolle on eri merkityksiä riippuen kokemuksista ja uskomuksista jotka niistä ovat muodostuneet. Pelko tarkoittaa jollekin merkkiä siitä, että tulee perääntyä/luovuttaa/pysähtyä. Mutta toiselle se tarkoittaa merkkiä siitä, että ollaan oikean, eteenpäin vievän asian äärellä. Mitä jos tässä asiassa pelko kertoo sinulle siitä, että olet todella tärkeän asian äärellä unelmiesi ja omannäköisen elämäsi ja aidon elämänilon kannalta?  Mitä jos tässä asiassa rohkaistuminen (pelosta huolimatta) muuttaisi elämäsi sellaiseksi kuin unelmoit? Yleensä ne asiat, jotka ovat "mukavuusalueellamme" eivät ole niitä jotka vievät meitä eteenpäin sinne minne haluaisimme, jos siis kaipaamme muutosta. Voi hyvin olla, että päätösten tekeminen muiden hyväksynnästä käsin on "mukavuusaluettasi" tällä hetkellä koska olet tehnyt päätöksiäsi muiden hyväksynnästä käsin niin pitkään ja siksi ajatus siitä että kuuntelisitkin sen sijaan sitä mitä sinä haluat ja tekisit valinnat siitä käsin, tuntuu pelottavalta. Ennenkuin peräännyt, muista tämä: mitä enemmän se pelottaa, sen enemmän se vie eteenpäin. Pelosta huolimatta toimiminen on rohkeutta. Ei se, ettei pelkää. 

Vaatii voimaa olla piittamatta siitä mitä muut ajattelevat. Mutta muista, että sinussa on sitä. Vaatii rohkeutta tehdä päätöksiä omasta aidosta tahdosta käsin ja elää elämää omannäköisesti vaikka muut olisivat jotain toista mieltä. Vaatii valtavasti tiedostavaa työtä itsensä kanssa ja voimaa toimia pelosta huolimatta jotta rohkenee elää omannäköisesti kun maailma ja/tai ympäröivät ihmiset yrittävät jatkuvasti laittaa johonkin muottiin mihin ei itse sovi ja kertovat sinulle omia mielipiteitään ja kritiikkiään. 

 

"Vaatii voimaa olla piittamatta siitä mitä muut ajattelevat. Mutta muista, että sinussa on sitä."

 

Mitä jos tekisit päätöksen, että tärkeintä on sinun täysi hyväksyntä valinnoille mitä sinä teet, ei muiden hyväksyntä? Mitä jos tekisit päätöksen elää ja tavoitella omannäköistä elämääsi vaikka muiden mielestä se ei olisi oikea tapa elää? Mitä jos tekisit päätöksen muuttaa suhtautumistasi siihen mitä ajattelet siitä mitä muut ajattelee? Että ymmärtäisit sen tulevan heidän ajatuksistaan, heidän kokemuksistaan, heille muodostuneiden uskomusten kautta? Mitä jos kritiikki tarkoittaakin sitä, että olet vihdoin tekemässä omanlaisia valintojasi ja elämässä sinunnäköistä elämääsi? Mitä jos se, ettei muut ymmärrä valintojasi tarkoittaa sitä että valintasi ovat aidosti sinun? Älä kritisoi kritisoijia vaan käännä katseesi ja keskittymisesi sinne suuntaan minne olet menossa sen sijaan. Hyväksy kritiikki, ymmärrä se ettei kaikki ymmärrä. Ole ylpeä omista valinnoistasi, rakasta niitä ja hyväksy sinä ne, se riittää. 

 

Ei sinun tehtäväsi täällä ole elää muiden elämää, vaan sinun. Ei sinun tehtäväsi täällä ole toimia muiden elämän kriitikkona vaan omasi. Katsoa omaa elämääsi ja valintoijasi silmä silmästä ja kriittisesti, ei muiden. Ei sinun tehtäväsi täällä ole miellyttää muita, vaan itseäsi. Ei sinun tehtäväsi täällä ole himmentää valoasi koska se on joillekin liian kirkas  vaan loistaa kirkkaana jotta muillekin on enemmän valoa.  Jos himmennät valoasi miellyttääksesi niitä jotka sitä pitävät liian kirkkaana viet mahdollisuuden niin monilta kulkea ja löytää omaa kirkkauttaan sinun valosi voimalla. Sinä olet merkityksellinen sinuna. Niin kauan kuin elät muita miellyttääksesi ja muiden hyväksyntää omille päätöksillesi janoten, niin kauan et ole aidosti sinä. Uskalla ottaa päätöstesi taakse oma hyväksyntäsi muiden hyväksynnän sijaan. 

 

"Ei sinun tehtäväsi täällä ole elää muiden elämää, vaan sinun"

 

Koska luet tätä blogia, tiedän että haluat elää omannäköistä elämää. Tiedän, että haluat mennä kohti omia unelmiasi. Tiedän myös, että sinulla on valo. Tiedän, että kun elät rohkeasti sinuna, valosi valaisee myös muita. Ja tiedän, että sinun valoa tarvitaan maailmassa, nyt jos koskaan.  Älä himmennä valoasi siksi että se on joillekin liian kirkas. Älä muuta mielipiteitäsi siksi että sopisit joukkoon. Älä muuta päätöksiäsi miellyttääksesi muita. Älä muuta sitä mikä aidosti olet koska vertaat ja luulet että sinun tulisi olla joku muu. Älä käytä elämääsi muiden kritisointiin vaan katso kriittisesti omia valintojasi ja elämääsi ja tee muutoksia tarvittaessa. Älä pienennä unelmiasi siksi, että ne on jonkun toisen tapaan elää ja katsoa maailmaa liian isoja. Älä pienennä potentiaalisi siksi, että muilla olisi mukavampaa mukavuusalueella ja helpompaa olla etsimättä omaansa. Unelmoi isosti. Tee isosti. Toteuta isosti. Etsi potentiaaliasi isosti. Anna sinun valon loistaa.

 

Unelmasi asialla, 

💋xoxo, 

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗