PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

Mitä jos kieltäminen onkin rakkautta?

"Pidä huolta susta. Se, että sä olet elinvoimainen, on palvelus sulle itselle, mutta myös koko maailmalle."

 

Hei unelmien toteuttaja 💗🙋‍♀️ Tiesithän, että kun sulla on elinvoimainen olo, olet ihan eri ihminen? No tiesit aika varmasti. Mutta olethan ajatellut sitä myös niin, että silloin olet eri ihminen et pelkästään itsellesi vaan myös muille? Se ei siis pelkästään ole sinuun liittyvä asia pitää huolta hyvinvoinnistasi. Mutta ei pelkästään sinä ja muut vaan SUN UNELMAT!!!! Nimittäin entäs unelmat? Toteuttaaksesi unelmasi tarvitset elinvoimaa isolla E:llä jos aiot nauttia matkasta ja saavutetusta tuloksesta. Mutta ihan ensin, mietitäänpä nyt konkreettisesti parin esimerkin kautta.

 1. Heräät väsyneenä koska menit liian myöhään nukkumaan. ➡️Millainen ihminen olet itsellesi väsyneenä? Muille? Kuinka todennäköisesti otat askeleen unelmiasi kohti väsyneenä ja elinvoimattomana tai vaikka ottaisit kuinka todennäköisesti se onnistuu kun sinusta heijastuu väsynyttä energiaa? Kuinka todennäköisesti väsyneenä olet hyvässä energiassa ja vedät puoleesi hyviä asioita ja ihmisiä jotka edistävät unelmiasi? Kuinka todennäköisesti pystyt väsyneenä ja elinvoimattomana ajatella vastoinkäymisten kohdalla positiivisesti etkä lannistu? Kuinka todennäköisesti olet väsyneenä tehokas ja saat lyhyessä ajassa enemmän aikaan ja siksi sinulla on aikaa asioihin joihin sitä kaipaat? Ja niin edelleen…listaa voisi jatkaa loputtomiin. Lisätään tähän loppuun vielä se, että kuinka todennäköisesti väsyneenä pidät huolen elinvoimaisuudestasi muuten esimerkiksi liikkumalla, ja syömällä hyvin? 
 2. Heräät levänneenä ja virkistyneenä koska priorisoit nukkumaanmenon tärkeimmäksi illalla ajoissa. ➡️Millainen ihminen olet levänneenä ja virkeänä? Itsellesi? Muille?  Entä miten todennäköisesti virkeänä otat askeleen unelmiasi kohti ja kun otat niin miten todennäköisesti se onnistuu koska sinusta säteilee virkeää energiaa? Kuinka todennäköisesti olet hyvin levänneenä hyvässä energiassa ja vedät puoleesi hyviä asioita ja ihmisiä? Entä tehokkuus? Entä levänneenä ja virkeänä se kun kohtaat vastoinkäymisen miten erilaiselta se tuntuu? Miten positiivinen ajattelu yleensäkin kun olet levännyt ja virkeä? Ja niin edelleen… Ja lopuksi vielä se, että kun puhutaan elinvoimaisuuden muista pilareista, virkeänä ja levänneenä mitä luultavammin lähdet lenkille ja sinun on helpompi tehdä parempia valintoja ruokailuissakin vai mitä? 

Ja tälläkö ei ole vaikutusta isosti elämääsi ??? On maailman tärkeintä, että huolehdit levostasi. Se ei ole mikään pikku juttu. Se on jokaisen unelmien toteuttajan abc:n A kirjain.

Tämä lepoasia on silti vain yksi esimerkki, on monia muitakin juttuja mitkä vaikuttavat elivoimaisuuteesi. Voit jatkaa kysymällä itseltäsi millainen ihminen olet kun et ole liikkunut pitkään aikaan? Entä silloin kun käyt lenkillä vaikka meinaat ensin olla lähtemättä koska sataa? Millainen ihminen olet kun olet syönyt hyvin ja säännöllisesti verrattuna siihen kun syöt ihan mitä sattuu? Entäs jos olet juonut tarpeeksi vettä verrattuna siihen että kehossasi ei ole tarpeeksi nestettä eikä sitä kautta myöskään happea? Se, että huolehdit itsestäsi on niin tärkeää jotta sinusta TUNTUU ENERGISELTÄ JA ELINVOIMAISELTA. Mitä järkeä on vapaaehtoisesti elää elämää niin että on elinvoimaton olo?  Mitä järkeä on jahdata unelmia tai saavuttaa unelmia elinvoimattomana? Eihän elämää pysty silloin elämään isolla E:llä? Eikä matkasta unelmiin pysty nauttimaan täysillä? Eikä unelman saavutettuaan unelmasta pysty nauttimaan väsyneenä ja elinvoimattomana? Sun elämä on niin arvokas. Elä se elinvoimaisena ja huolehdi kehostasi jotta todella pystyt todella ELÄÄ etkä vain ole elossa. Ansaitset sen.

 

Mitä elinvoimaisuus todella on? Onko se joku tietty kehon paino, koko tai ulkonäköön liittyvä asia?

Ei. Ei todellakaan. Se, että tavoittelemme jotain meille sopimatonta kehon painoa tai kokoa voi olla joskus yksi isoista elinvoimaisuuden esteistä. Elinvoimaisuus ei tarkoita tiettyä kehon ulkonäköä tai kokoa. Elinvoimaisuus tarkoittaa SISÄISTÄ OLOA. Joku, jolla näkyy vatsalihakset voi olla sisäisesti todella elinvoimaton. Lihasten koko tai se onko niitä näkyvillä, ei määritä suoraan elinvoimaisuutta mutta lihasten kanssa voi olla erittäin elinvoimainenkin. Vaikka elinvoimaisuus ei ole mikään kehon koko, se näkyy silti ja se näkyy kauas. Se heijastuu valona ympärille. Se heijastuu elinvoimaisena ja energisenä ja hyvän energiana ympärille. Se säteilee. Ota siis tavoitteeksesi olla elinvoimaisin versio itsestäsi, heitä ulkonäkötavoitteet roskikseen. Huomaat, että elinvoimaisena sen lisäksi että sinusta tuntuu hyvältä myös näytät parhaalta ikinä, koska säteilet.

 

Miltä haluat että sun kehossa TUNTUU?

Määritä se, miltä haluat että sun kehossa tuntuu ja MIKSI. Valitse elinvoima älä ulokonäköä. Ja sitten, älä pidä huolta fyysisestä hyvinvoinnistasi siksi, että näyttäisit joltain, vaan siksi että sinusta tuntuisi joltain. Määritä se, miltä haluat että sinusta tuntuu. Jos haluat tuntea itsesi elinvoimaiseksi ja energiseksi, on sinun yksinkertaisesti otettava ohjakset fyysisestä hyvinvoinnistasi. Siitä, miten paljon nukut. Siitä, että menet nukkumaan ajoissa. Siitä, että priorisoit aikaa liikunnalle ja liikutat kehoasi tarpeeksi. Siitä, että priorisoit aikaa siihen että syöt hyvin ja säännöllisesti.

Elinvoimaisuus ei kuitenkaan myöskään tarkoita sitä, että treenaa itsensä näännyksiin veren maku suussa ilman lepopäiviä. Se ei tarkoita sitä että treenaa suorittamalla treenimuotoja mistä ei edes pidä. Eikä sitä, että syö liian vähän ja itseään kituuttaen nauttimatta ravinnosta. Elinvoimaisuus ei tarkoita myöskään sitä että syö mitä sattuu tai liikkuu ihan vain silloin tällöin jos tuntuu siltä joskus. Elinvoimaisuus tarkoittaa sitä, että liikkuu monipuolisesti kehoaan kuunnellen ja välissä palautuen, etsien itselle iloa tuovia liikkumismuotoja, kehoa myös huoltaen. Elinvoimaisuus tarkoittaa sitä, että ravitsee itseään syöden riittävästi ravitsevaa ruokaa jotta keho pysyy energisenä ja elinvoimaisena. Elinvoimaisuus on sitä, että juo tarpeeksi vettä, jotta keho ja mieli pysyvät virkeänä. Elinvoimaisuus on sitä, että valinnat tehdään miettien sitä mitä haluan TUNTEA kehossa, elinvoimaa vai väsymystä? Elinvoimaa vai nääntymystä?

Valitse elinvoima. Sun takia. Sun itsesi takia. Sun arvokkaan elämän takia. Sun unelmien takia. Sun valon takia jota maailma niin kovin tarvitsee. Sun lahjan takia jota maailma tarvitsee. Sua tarvitaan. Elinvoimaisena.💗

 

Mistä lisää elinvoimaa? 

Kokosimme sinulle Dream TALKin top 5 elinvoimaisuus vinkkiä. Nämä kuntoon laittamalla saat varmasti nostettua elinvoimaisuuden levelisi ylemmäs. On olemassa myös paljon muita hyviä vinkkejä. Jos olet ihan hukassa, muista pyytää ammattilaiselta apua. On todella paljon elivoimaisia ammattilaisia jotka pystyvät auttamaan sinua. Muista huomioi tämä: valitse ammattilainen sen perusteella säteileekö hän elinvoimaa. Ja vielä, ennenkuin lähdet etsimään itsellesi oikeaa säteilevää ammattilaista apuun, muista myös tämä: usein tiedämme sen mitä meidän pitäisi tehdä, mutta etsimme lisää ratkaisuja koska ajattelemme että se mitä tiedämme ei toimi vaikkemme ole koskaan tosissamme kokeilleet sitä. On aina hyvä välillä pysähtyä ja kysyä, tiedänkö minä nyt oikeasti vai olenko edes tosissani kokeillut  koskaan? Me DreamTALKissa uskomme, että tiedät jo paljon. Tiedät todella paljon siitä mikä sinulle tekee hyvää, mikä ei. Tiedät mitä sinun pitäisi tehdä enemmän, mitä vähemmän. Säännöllinen toiminta on avain tuloksiin, myös elinvoimaisuudessa. Älä siis sano ettei joku toimi, jos et ole kokeillut sitä säännöllisesti toistettuna pidemmän aikaa (mielellään 30-90 päivää, riippuen asiasta). Vasta todella kokeilemalla näet tulokset, et tekemällä hetken tai silloin tällöin. Todella kokeileminen tarkoittaa sitoutumista prosessiin. Prosessi tarkoittaa säännöllistä toistamista tietyn ajanjakson ajan, luovuttamatta, vaikkei tuloksia heti näy. Tässä ensin sinulle meidän top 5 vinkkiä ja sen jälkeen saat vielä miettiä mitä kaikkea jo tiedätkään. 

 

 1. 😴 NUKU ENEMMÄN. Mene nukkumaan ajoissa, viimeistään klo 23 ja nuku 8 tuntia. Varaa nukahtamiselle ainakin puoli tuntia rauhoittumista, ilman näyttöpäätteitä ja virikkeitä.
 2. 💦 JUO ENEMMÄN VETTÄ. Nosta vesimääräsi puoleen kehon painostasi pilkkua yhden vasemmalle siirtäen. Eli jos painat 61 kg on siitä puolet 31 ja pilkkua siirtäen yksi vasemmalle tulos on 3,1 litraa. Jos painat 50 kg on siitä puolet 25 kg ja siitä pilkun siirto tekee 2,5 litraa. Ja niin edelleen, laske omasi. Kuitenkin, jos tällä hetkellä juot huomattavasti vähemmän, nosta vesimäärää pikkuhiljaa. Ja muista, juo vettä pitkin päivää, älä litroittain kerralla. Pissattaako? Hyvä! Aineenvaihdunnan kuona-aineet poistuu pissan mukana.
 3. 🚲 LISÄÄ ARKI- ja PERUSKESTÄVYYSLIIKUNTAA. Ota tavoitteeksesi kävellä rappuset hissin sijaan, kantaa kauppakassit rappusia vahvistaaksesi lihasvoimaasi, parkkeerata auto kauimmaiseen parkkiruutuun kävelläksesi enemmän, herätä aiemmin ja pyöräillä töihin (jos ei töissä ole suihkua niin sekään ei ole ongelma, kun lähdet ajoissa voit mennä ihan kevyttä pyöräilyä ja ps. suihkutettava dödö tekee ihmeitä), jäädä aikaisemmin bussista kotimatkalla ja reippailla kotiin.. mitä kaikkea voisitkaan keksiä lisätätksesi arkiliikuntaasi ja sitä kautta elinvoimaisuuttasi? Peruskestävyysliikunta on kevyttä pitkäkestoista liikuntaa missä syke ei nouse kuin hieman arkiaskareita korkeammalle. Se voi olla kevyttä pyöräilyä tai vaikka reipasta kävelyä. Se kohottaa kuntoasi ja lisää elinvoimaisuuttasi.
 4. 🥦 LISÄÄ KASVIKSIA JOKA ATERIALLE. Päätä lisätä kasviksia iso kasa jokaiselle ateriallesi. Ei ateriaa ilman isoa kasaa kasviksia. Ei yhtäkään ateriaa ilman! Pilko kasviksia valmiiksi jääkaappiin rasioihin, valmistele ja kehitä arkesi niin että kasviksien saanti joka aterialla onnistuu.
 5. 📴 KONTROLLOI PUHELINTASI ENEMMÄN, ÄLÄ ANNA SEN KONTROLLOIDA SINUA JA VARASTAA AIKAASI. Aamulla kun heräät, ÄLÄ avaa puhelinta ensimmäiseen tuntiin ja illalla ennen nukkumaanmenoa laita puhelin kiinni vähintään tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa. Kiinni/lentokonetilaan. Jos et voi laittaa puhelinta jostain syystä kiinni niin laita siihen asetus että vain ne numerot joiden on oikeasti päästävä läpi pääsee läpi ja muut numerot ei soi ja pidä kaikki sovellukset niin ettei niistä tule ilmoituksia ja puhelinta poissa ja niin että ruutu on alaspäin. Käytä nämä tunnit siihen että keskityt itseesi, johonkin sellaiseen mikä tekee sinulle aidosti hyvää. Joku meditoi, toinen venyttelee, kolmas tekee molemmat, neljät käy lenkillä, viides juo aamukahvia ja kirjoittaa ylös ajatuksiaan, kuudes lukee inspiroivaa kirjaa, seitsemäs käy kävelyllä inspiroivaa podcastia kuunnellen, kahdeksas tekee eväät päivää varten, yhdeksäs…hmm okei ehkä ei jatketa enempää, saat varmaan pointin. Juttu on siis se, että teet niitä asioita joita tiedät että sinun pitäisi tehdä mutta et tee koska selität itsellesi että ”ei ole aikaa”.  

 

Yksi kerrallaan hyvä tulee

Ennen kuin aloitat niin suosittelen ehdottomasti miettimään tätä. Uusien rutiinien opettelu vie aikaa ja vaikka ne olisi yksinkertaisia juttuja niin vanhat rutiinit ottavat helposti vallan jos et keskity. Jotta pystyt keskittymään yhteen uuteen rutiiniin kerralla, kokeile seuraavaa: Ota edellä mainitut rutiinit käyttöön YKSI kerrallaan, niin että valitset ensin yhden ja toistat sitä 10 päivää. Sitten otat käyttöön seuraavan ja jatkat samalla sitä minkä olit jo ottanut käyttöön. Eli pikkuhiljaa lisäät uusia rutiineja. Ja sitten, vielä ennen kuin aloitat, päätä valmiiksi itsellesi ”palkintoja” mistä tunnet että olet todella onnistunut kun saat palkinnon. Se voi olla vaikka jotain lempiherkkuasi tai vaikka itsesi hemmottelua. Tärkeintä on, että se on sinulle tärkeä juttu. Ja aina kun onnistut pysymään 10 päivää uudessa rutiinissa, palkitse itsesi. Päätä jo etukäteen mitkä ne palkinnot ovat. Jos haluat pitää herkkupäivän niin se on tosi ok. Jos haluat katsoa putkeen lempijaksojasi ja tilata lempiruokaa Woltista ja pitää lepopäivän kaikesta, se on sun juttu. Tärkeintä on, että se on sinulle kiva palkinto. Ja jos tuntuu, että 10 päivää ei riitä elämänrytmissäsi, vaihda se kolmeenkymmeneen, eli ota yksi uusi rutiini käyttöön aina 30 päivän ajan ennen seuraavaa.

 

Valmenna kuitenkin vielä ensin itseäsi

Kysy siis ihan ensin itseltäsi kysymyksiä ja tarkista oma viisautesi ja sen jälkeen kysy oletko toiminut viisautesi mukaan. Jos todella olet, ja olet sitoutunut prosessiin ja se mitä tiedät ei toimi, suosittelemme ehdottomasti kysymään apua joltain elinvoimaiselta valmentajalta. Vaikka tietäisit heti, että tarvitset jonkun valmentajan neuvoja kysy silti itseltäsi nämä kysymykset. Kysy itseltäsi nämä kysymykset ja etsi jokaiseen vähintään 3 vastausta, mielellään ainakin 5.

 1. Jotta oloni olisi elinvoimaisempi, mitä minun tulisi tehdä enemmän? 
 2. Jotta oloni olisi elinvoimaisempi, mitä minun tulisi tehdä vähemmän? 
 3. Jotta oloni olisi elinvoimaisempi, mistä minun tulisi luopua kokonaan?
 4. Jotta oloni olisi elinvoimaisempi, mistä minun tulisi luopua kokonaan ainakin joksikin aikaa ja sen jälkeen ehkä ottaa se mukaan silloin tällöin takaisin?
 5. Jotta oloni olisi elinvoimaisempi, voisin luopua xxxxx jotta saisin enemmän aikaa xxxxxx.
 6. Jotta oloni olisi elinvoimaisempi voisin lopettaa selittämästä että xxxxxxxx ja ottaa vastuulle oman hyvinvointini koska pystyn siihen.
 7. Jotta oloni olisi elinvoimaisempi aion sitoutua prosessiin xxxx päiväksi/kk:ksi koska todella haluan nähdä ja tuntea miltä elämäni tuntuu elinvoimaisimpana versiona itsestäni.

 

Will Smith... siis mitä? Miten Will Smith liittyy tähän aiheeseen?

Will Smith sanoo, että kieltäminen ja rajat on aitoa välittämistä ja rakkautta myös oman itsensä kohdalla. Tämä tarkoittaa, että suhtaudut itseesi ikään kuin samalla lailla kuin suhtautuisit pieneen lapseen, jolle on asetettava rajoja vaikka rakastaakin. Vaikka lapsen tekisikin mieli tehdä vaan siltä miltä juuri kulloinkin tuntuu. Esimerkiksi: Kun sinun juuri nyt tekisi mieli syödä ihan mitä sattuu, ja söit ihan mitä sattuu eilenkin, niin sanot tänään itsellesi: ”rakastan sinua niin paljon, etten voi sallia herkuttelua tänään taas, koska tiedän että se ei ole sinulle hyväksi vaikka sitä niin paljon haluaisitkin”. Tai kun olet päättänyt mennä lenkille ja alkaa satamaan vettä ja meinaat olla menemättä, sanot: ”rakastan sinua niin paljon, että vaikka susta ei nyt tunnu siltä, pakotan sut ulos koska tiedän miten hyvä olo sulle tulee sen jälkeen, en anna sun perua enkä luovuttaa.” Tai kun olet katsonut yhden jakson lempi tv sarjaasi ja lopussa kun ehdotetaan uutta jaksoa, olet jatkamassa katsomista vaikka tiedät, että saadaksesi tarpeeksi unta sun pitäisi mennä nukkumaan, sanotkin: ”rakastan sinua niin paljon, että kiellän sinua katsomasta enempää, nyt menet nukkumaan koska se on sinun parhaaksesi”. Voisitko sinä hyötyä tälläisestä ajatusmallista? Mitä jos kieltäminen onkin rakkautta? Ei se tarkoita sitä, että kaikki pitää kieltää aina ja kokoajan, mutta jos et osaa asettaa itsellesi minkäänlaisia rajoja, et voi mitenkään elää niin elinvoimaista elämää kuin mikä sinulle olisi mahdollista ja minkä ansaitsisit.

 

Lopuksi

Valitse elinvoima. Sun takia. Sun arvokkaan elämän takia. Sun unelmien takia. Sun valon takia jota maailma niin kovin tarvitsee. Sun lahjan takia jota maailma tarvitsee. Sua tarvitaan. Elinvoimaisena.💗

 

Sun unelmien asialla,

xoxo💋

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗