PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

#3 Miksi sinä olet tärkein? 💗

KUUNTELE: SPOTIFY | APPLE PODCASTS | GOOGLE PODCASTS

Miksi sinä olet loppujen lopuksi tärkein? Miten niin sinä olet kaikista tärkein sun omassa elämässä? Voiko todella olla niin? Kyllä voi. Ja se on ehdottoman tärkeää ymmärtää ei pelkästään sinun vaan kaikkien muidenkin kannalta. Uskon siihen, uskon sen voimaan ja uskon siihen että kun ymmärrät olevasi kaikista tärkein omassa elämässäsi, niin teet silloin omalta osaltasi tästä maailmasta paremman paikan. Ennen kuin lopetat lukemisen koska et halua hyväksyä tätä, lue vielä lisää, jotta ymmärrät oikein mitä tarkoitan. Silloin kun asetat itsesi tärkeimmäksi, et nimittäin tee tästä maailmasta parempaa paikkaa vain itsellesi, vaan erityisesti myös kaikille muille. Ja erityisesti niille, jotka on sinulle tärkeitä ihmisiä, jotka ehkä nyt laitat aina itsesi edelle. Kun ymmärrät olevasi elämäsi tärkein ihminen niin teet todella ison palveluksen ja annat todella ison lahjan myös kaikille rakkaillesi. Anna kun selitän tarkemmin. 

 

Itsekästä? 💗

Usein kun kerron ajatuksiani tästä asiasta, saan kritiikkiä ja vastalauseita, että se on väärin, että ei saisi ajatella niin itsekkäästi. Mutta väitän tosi vahvasti siltikin niin että olen sinun ja sinun rakkaiden ihmisten kannalta oikeassa. Olen sitä mieltä, että on itsekkäämpää, että ei ajattele olevansa elämänsä tärkein henkilö koska silloin kun laitat jatkuvasti jonkun muun edellesi, on se pois siitä, että pitäisit ensin huolta itsestäsi ,jolloin olisit paljon parempi ihminen myös kaikille rakkaillesi.

Kun voit hyvin , olet parempi äiti tai isä lapsillesi. On palvelus lapsillesi, että huolehdit itsestäsi ja voit hyvin. Ja se on myös todella äärimmäisen tärkeä esimerkki omille lapsillesi. Kun asetat itsesi ykköseksi voit hyvin. Silloin priorisoit aikaa niille asioille, jotka on tärkeitä. Niille asioille, jotka tuo sulle iloa. Ja sillon, vasta silloin, tuot siihen tilaan, tilanteeseen, siihen parisuhteeseen, siihen ihmissuhteeseen, sinne työpaikalle, perheeseen tai mikä ikinä onkaan se tilanne ja ne asiat mitkä sun elämässä on, sen oikeanlaisen hyvän energian ja parhaan mahdollisen aurinkoisen ja iloisen version susta. Kun puhutaan siitä, että ”älä kaada tyhjästä kupista” niin ennemmin kuin että  sun ei miten täyttää sitä kuppia säännöllisesti , pitäisi miettiä miten saan omien rutiinieni avulla pidettynä kupin niin täynnä, että siitä valuu hyvää ja iloa ja valoa muiden päälle. Silloin teet maailmasta paremman paikan. Silloin annat hyvää ihmissuhteisiisi, perheellesi, ja koko muulle maalmalle.  

 

Aika on arvokas ja ehtyvä voimavara. Käytä sitä viisaasti 💗

Elämä on loppujen lopuksi todella lyhyt ja se on niin, niin arvokas. Ja aika on arvokkain voimavara mitä meillä on ja aika on myös arvokkain lahja mitä voimme antaa itsellemme ja jollekin toiselle. Mutta onko ajalla mitä annat toiselle mitään arvoa jos et ole läsnä koska olet niin loppu, tai jos et voi muuten hyvin, koska et ole huolehtinut itsestäsi? Jos vietät aikaa lastesi tai puolisosi tai ystäväsi kanssa ja olet ihan loppu ja ärsyyntynyt siksi, ettet ole saanut tehdä niitä asioita jotka täyttäisi kuppiasi tuoden sulle iloa, niin onko se arvokasta yhteistä aikaa silloin? Olisiko arvokkaampaa aikaa lapsillesi, puolisollesi tai ystävällesi silloin, jos toisit yhteiseen aikaanne sellaisen version itsestäsi että voit hyvin, vaikka se olisikin vähän lyhyempi aika sen takia koska olet osan siitä käyttänyt oman itsesi hyvinvointia lisääviin asioihin?

Mielestäni on velvollisuutemme, ei pelkästään meitä itseämme kohtaan, vaan erityisesti nimenomaan kaikkia muita kohtaan, meille rakkaita ihmisiä kohtaan, että pidämme huolta itsestämme ja asetamme itsemme ykköseksi. Maailma ajattelee usein tästä lauseesta: ”sinä olet tärkein”, että se on itsekästä. Mutta haluan siksi juuri entistä enemmän väittää, että se ei ole, päinvastoin. Ei se, että sinä olet tärkein tarkoita sitä, että olisit töykeä ihminen joka ei ajattele muita, vaan silloin, juuri silloin ja juuri siksi sinä olet valoisa hyvinvoiva ihminen joka ajattelee muita, pitämällä huolta itsestäsi ja tuomalla tilanteisiin ja muille hyvän energian, ilon ja valon. Se, että sinä olet tärkein tarkoittaa sitä, että huolehdit itsestäsi, et polta itseäsi loppuun muita auttaen, tai seuraten jonkun toisen unelmaa, tehden töitä jonkun toisen unelman eteen niin että sulla ei ole aikaa asioille ja ihmisille joita rakastat. Pidä huolta itsestäsi ystäväni. Elämäsi on niin arvokas. Mutta mitä virkaa on koko elämällä, jos olet kokoajan ihan loppu? Mitä virkaa on elämällä jos se ei ole osun elämä?

Toivon koko sydämestäni, että ymmärrät sinä olet tärkein ajatuksen olevan rakkaudellinen teko itseä ja muita kohtaan. Että se on muille ihmisille hyvä teko. Se on hyvä teko maailman eteen että ajattelet olevasi tärkein, että ymmärrät tehtäväksesi voida hyvin. Tehtäväsi ei ole pelastaa kaikkia, etkä voi pelastaa yhtään ketään ennen kuin pelastat itsesi . Pelastat muut pitämällä huolta itsestäsi.

 

Kuppi, joka valuu yli 💗

Sinä olet tärkein -mantra pitäisi kuulua joka ikisen ihmisen elämään. Sinä olet arvokkain ihminen sinun elämässä. Ja mitä rakkaampia ihmisiä elämässäsi on, sitä arvokkaampaa on se, että pidät huolta itsestäsi. Muistan kuunnelleeni kerran Oprah Winfreyn haastattelun ja siinä puhuttiin tästä "kuppi täynnä" ajatuksesta, että tehtävämme ei ole vain täyttää kuppia ja sitten tyhjentää sitä vaan nimenomaan se, että tehtävämme on täyttää kuppimme ja sitten elää niin, että se kuppi pysyy täynnä, niin täynnä, että siitä ei tarvitse kaataa vaan sen läikkyy muiden ihmisten päälle jatkuvasti. Haastattelussa Oprah kertoi, kuinka häntä on kritisoitu siitä, että on itsekästä täyttää vain omaa kuppia. Mielestäni on niin surullista, että niin moni ei ymmärrä tätä asiaa ja voi siksi huonosti eikä pysty antamaan kaikkea hyvää muillekaan mikä olisi mahdollista. Haluaisin että kaikki täyttää niiden omaa kuppia ensin. Toivon, että mun ystävät täyttää kuppiaan, että mun sisko täyttää kuppiaan, että mun äiti ja isä täyttää omia kuppejaan ja varsinkin että mun mies keskittyy tosi paljon oman kuppinsa täyttämiseen omilla jutuillaan. Koska vaikka se on pois meidän yhteisestä ajasta, on meidän yhteinen aika juuri sen takia laadukkaampaa ja ihanampaa.

 

EI on kokonainen lause💗

Meidät on saatu jotenkin uskomaan, että meidän pitäisi jatkuvasti saada aikaseksi kaikkea ja tuntuu välillä, että jopa meidän ihmisarvoakin määritetään suorittamisen perusteella. Mutta mielestäni meidän pitäisi pysähtyä miettimään ennemmin sitä, että voidaanko me itse hyvin ja pysähtyä miettimään sitä, että onhan kuppimme täynnä ja jos ei niin miten sen saisi täyteen ja miten voisimme elää niin että se olisi täynnä eikä aina vaan tyhjenisi uudestaan. Meidän jokaisen omalla vastuulla on, sanotaanko me ei vai joo niihin asioihin, niihin tilanteisiin, niille ihmisille.. ei kenenkään muun. Se on meistä itsestä kiinni. Kun kohtaat erilaisia tilanteita elämässä, uskallatko vastata kieltävästi silloin kun tiedät ettei se tee  hyvää ja uskallatko vastata joo silloin kun tiedät että se tekee hyvää riippumatta siitä mitä muut ajattelee. Riippumatta siitä, mitä muut ihmiset on mieltä siitä.

 

Mitä se mitä tapahtuu, tarkoittaa sinulle? 💗

Muistan aina kun luin herran nimeltä Viktor Frankl tarinan. Hän selvisi hengissä keskitysleiriltä. Ja on muuttanut maailmaa isosti hyvällä sanomallaan sen jälkeen. Kun häneltä kysyttiin miten hän selvisi kaikesta siitä mitä hän keskitysleirillä kohtasi, kaikesta siitä ihmisarvon alentamisesta niin pieneksi kuin voi olla, kidutuksesta ja kauhusta….. sellaisesta mitä meidän on vaikea kuvitella. Hän vastasi, että ihmiseltä voidaan viedä pois kaikki, ihan kaikki paitsi yksi asia. Ihminen voidaan lakaista maan rakoon kiduttamalla, ihmiseltä voidaan viedä kaikki, mutta ei koskaan yhtä asiaa. Ja se se asia on mahdollisuus valita miten kaikkeen mitä tapahtuu, päättää asennoitua.

Tästä juuri on kysymys niin monessa asiassa meidän elämässä. Miten asennoidumme siihen mitä meille tapahtuu. Miten asennoidut tähän asiaan että oletko elämäsi tärkein ihminen vai et ja mitä ”sinä olet tärkein” sinulle tarkoittaa. Mitä tarkoittaa sinulle se, jos joku ei hyväksy sitä että laitat itsesi ykköseksi? Minulle se tarkoittaa sitä, että sanomaa siitä mitä ajattelen on vietävä entistä vahvemmin eteenpäin jotta mahdollisimman moni ymmärtäisi huolehtia itsestään ensin jotta voisi olla aidosti hyvä myös muille ja elää onnellisen hyvän omannäköisen elämän. Maailma tarvitsee hyvinvoivien ihmisten valoa. 

 

Lopuksi💗 

Sinä olet elämäsi tärkein ihminen ja ansaitset voida hyvin. Uskalla laittaa itsesi ykköseksi ja anna se lahja ei pelkästään itsellesi vaan rakkaillesi ja meille kaikille muille, oikeastaan koko tälle maailmalle. Sun elämä, sun unelmat ja maailma tarvitsee sua hyvinvoivana.

 

Sinä olet tärkein.

💋xoxo,

 

Ps. Olethan jo tehnyt elämänpyörä harjoituksen? 🚲 🙋‍♀️

➡️ Se on life coaching harjoitus joka laittaa sinut miettimään elämäsi eri osa alueita ja sitä, onko pyöräsi pyöreä vai kupruilla. Kupruilla ja lommoilla olevalla pyörällä nimittäin tasainenkaan ei tunnu kovin tasaiselta ja kaatuminen on todennäköisempää ja koko matka voi tuntua erittäin haastavalta vaikka myötätuuli puhaltaisi. Kyse ei ole siitä, että kaiken pitäisi olla täydellistä, mutta siitä, että eri elämäsi osa-alueet olisi tasapainossa. Välillä (usein) yksi tai kaksi osa aluetta ottaa liikaa valtaa ja muut unohtuu, jolloin pyörä on epätasainen. Olen siksi tehnyt sua varten ILMAISEN 30 minuutin valmennuksen videona. Voi tilata sen sähköpostiisi ja katsoa sitten kun sinulle sopii TILAA ILMAINEN HARJOITUS TÄSTÄ. 

 

 Pps. Joko kuuntelit tämän aiheen podcastina?

Jos et, niin tästä pääset kuulolle💗🎧 ⬇️

KUUNTELE: SPOTIFY | APPLE PODCASTS GOOGLE PODCASTS

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗