PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

#2 Omannäköinen elämä💗

 KUUNTELE:  SPOTIFY | APPLE PODCASTS | GOOGLE PODCASTS

 Omannäköinen elämä. Mitä se tarkoittaa ja minkä takia se on niin tärkeää sun ja mun hyvinvoinnin kannalta? On paljon yleisiä käsityksiä siitä, mikä lisää hyvinvointia, esimerkiksi nukkuminen, hyvin syöminen, liikunta… Mutta väitän, että vaikka meillä olisi kaikki nämä niin sanotut ulkoiset palaset kohdillaan, niin jos meiltä puuttuu oman näköisen elämän palaset, ei me voida koskaan todellisesti voida hyvin. Ainakaan niin hyvin kuin olisi mahdollista. Ja sinä ystäväni, ansaitset niin hyvinvoivan ja omannäköisen elämän kun mahdollista. 

Olen itse käynyt ison oppikoulun läpi tässä asiassa vuosien varrella ja käyn sitä oppikoulua edelleen. Viime vuosien aikana olen oivaltanut kokoajan paljon enemmän siitä, mistä oikeasti on kysymys kun puhutaan hyvinvoinnista. Se että elämme oman näköistä elämää vaatii tosi paljon itsetutkiskelua. Koska esimerkiksi yhteiskunta ja ihmiset ympärillä vaikuttavat vahvasti meidän elämään ja ajatuksiin ja uskomuksiin. Ulkoisilla tekijöillä on paljon vaikutusta siihen, minkälaista elämää me päädytään elämään. Ja jos emme olla tarkkana, päädymme helposti seuraamaan jonkun toisen jalanjälkiä ja elämään jonkun toisen unelmaa. Tai pahimmassa tapauksessa jotain "yleisesti hyväksyttyä" polkua, mikä ei ole milläänlailla meidän näköinen tai tuntuinen. Jos emme ota haltuun meidän omaa elämää ja meidän oman elämän suuntaa, niin sillon joku muu, meidän ulkopuolinen ihminen tai tekijä tekee sen meidän puolesta.

 

Sulle on olemassa oikea satama💗

Jotkut puhuu "ajelehtimisesta elämän virran mukana", mutta olen sitä mieltä että sellainen on mahdotonta. Emme nimittäin koskaan niin sanotusti ajelehdi, koska aina joku vaikuttaa meidän suuntaan. Jos emme me itse, niin joku muu.  Joku ulkoinen tekijä. Vaikka siitä puhutaan että  ‘’antaa vaan mennä sen elämän virran mukana", niin en usko sellaseen ollenkaan ja haluan että ymmärrät miksi, koska tällä on todella iso vaikutus siihen, elätkö omannäköistä elämää. En usko, että on olemassa sellaista kuin elämän virta joka kuljettaa meitä johonkin suuntaan, vaan uskon että istumme ikään kuin omassa veneessä elämän meressä ja sitten itse päätämme joko olla sen veneen kapteeneita ja ohjata veneemme johonkin suuntaan mihin haluamme itse sen menevän, tai vaihtoehtoisesti jos emme tee sitä, niin (tämä on sen tärkein pointti ymmärtää➡️) joku kuljettaa meidät jonnekin satamaan, ja se satama on valitettavasti usein sellainen paikka missä me ei oikeasti itse haluttaisi olla. Ei ainakaan sellainen satama missä olisimme onnellisimmillamme. 

Varmasti kaikki meistä joutuu joskus sellaiseen satamaan elämässään missä ei oikeasti halua edes olla, ja sitten havahtuu siellä siihen että tämä ei ole mun paikka. Mutta sitten tuleekin se tärkein steppi jonka joko ottaa tai ei ota, ja sillä määrittää elämänsä laatua suunnattoman paljon. Nimittäin.. omannäköisen elämän polussa on kyse siitä jääkö sinne satamaan jumiin vai uskaltaako nostaa ankkurit ja lähteä eteenpäin . Etsimään. Etsimään, etsimään ja etsimään, kunnes löytää. Se, että joudumme satamaan missä emme halua olla johtuu usein siitä että emme ole tutustuneet ollenkaan tai vielä riittävästi siihen mitä oikeasti sydämessämme haluamme, emme ole tehneet ollenkaan tai tarpeeksi työtä sen eteen että uskaltaisimme olla rohkeita tavoitellessamme niitä asioita mitkä on oikeesti juuri meille tärkeitä. 

 

Älä miellytä mukautuaksesi 💗

Ajaudumme myös usein elämässä miellyttämään muita ja tekemään asioita muiden takia, siksi että muut haluaa, siksi että muiden mielestä olisi parempi "olla näin’" tai yleisestikin yleisesti hyväksytympää tavoitella "tällaisia unelmia" tai tehdä "tällaista työtä" tai - ja niin edelleen. Yleisimmin meihin vaikuttaa meidän vanhemmat, ja/tai ne ihmiset kenen kanssa me vietämme eniten aikaa sillon kun olemme ihan pieniä lapsia. Mutta toki myös ihmiset, joiden kanssa vietämme aikaa nuoruudessa ja aikuisuudessa vaikuttaa lähes yhtä paljon. Ympäröivillä ihmisillä on ihan suunnattoman suuri vaikutus siihen elämmekö me oman näköistä elämää vai ei. Jos ihmiset meidän ympärillä eivät omaa samanlaisia ajatuksia siitä mitä on oman näköinen elämä ja miten tärkeää se on, niin sillon, jos ei me olla hereillä, me havahdumme jossain vaiheessa siihen että elämmekin niiden muiden elämää. Ja sillon me ei voida olla onnellisia, uskon niin. Uskon niin todella vahvasti. Ja toivon, että tästä tekstistäni saat rohkaisua siihen, että etsit oman näköisen elämäsi palaset ja lähdet rakentamaanelämääsi omannäköisistä paloista, vaikka ne olisivat aivan erilaisia kuin ihmisillä ympärilläsi. 

Olen itse elänyt elämää miellyttäen muita, sen sijaan että olisin miellyttänyt itseäni. Mutta  olen myös elänyt elämää, miellyttäen itseäni ja tehden valintoja siitä käsin mitä aidoimmillani itse haluan ja mikä on aidoimmillaan omannäköistä elämääni. Olen siksi ymmärtänyt sen, että se että me miellytämme itseämme sen sijaan että rakentaisimme elämämme miellyttämään muita, aikaansaa sen että todellisuudessa sillon myös paradoksaalisesti miellytämme oikealla tavalla muita. Sillon kun teemme niitä asioita mitkä on juuri meille itselle tärkeitä, kun tavoittelemme niitä asioita mitkä saa meidän sydämen niin sanotusti laulamaan, sillon olemme onnellisia ja säteilemme. Sillon voimme hyvin. Vasta sillon meillä on aidoin ilo meidän elämässä. Vasta sillon meillä on aidoin sydämestä kumpuava nauru meidän elämässä. Vasta silloin meillä on aidoin hyvä energia meidän ympärillä. Ja vasta sillon me ollaan aidoimmillamme ja aidoimmin myös parempia ihmisiä muille. Omannäköisen elämän seuraaminen on siis palvelus ei pelkästään itsellemme vaan myös meille tärkeille ihmisille. Ja oikeastaan, koko maailmalle. 

Meidän pitäisi ottaa  oma elämä omiin käsiin ja ohjata se sinne suuntaan mihin me itse haluamme. Uskon, että sillon jokainen meistä tekisi omalta osaltaan maailmasta myös paremman paikan. Silloin olisimme paljon ilosempia, paljon positiivisempia ja paljon paremmin voivia ihmisiä! Kun miellytämme itseämme tekemällä niitä asioita mitä me ite rakastamme, mitkä tuo juuri meille iloa niin me samalla miellytämme myös muita. Miksi me ajatellaankin tästä niin usein päinvastoin? Toivon, että saan sut ymmärtämään että se että miellytät itseäsi ja seuraat unelmiasi ja omannäköistä elämääsi, on palvelus myös kaikille niille joista välität. 

 

Oikeat ihmiset just sulle on olemassa💗

Riippuen siitä millaisessa muiden miellyttämisen kierteessä olet elänyt tähän asti, voi olla, että kun alat olla oma itsesi ja elää unelmiasi se aikaansaa sen, että joku ei ymmärrä sitä. Saatat jopa huomata, että ympäriltäsi poistuu joku ihminen tai ihmisiä. Mutta muista silloin, että niiden ihmisten ei kuulunut sun ympärillä oikeasti ollakaan. Luota siihen, että kun olet aidoimmillasi sinä, saat  ympärillesi juuri ne ihmiset, joiden kuuluukin olla ympärilläsi kun olet aito oma itsesi. Sillon kun olet juuri sinä, se, kuka olet oikeasti aidoimmillasi. Se ihana, vähän erikoinen ehkä outo, hauska - millainen ikinä aidoimmillasi oletkaan, Silloin ympärillesi tulee automaattisesti pikkuhiljaa ne ihmiset, jotka tykkäävät susta just sellaisena olet. Ja sillon kun sulla on ihmisiä ympärillä , jotka oikeasti tykkää susta just sellaisena kun sä olet, silloin elämäsi on ihan erilaista. Toisin kuin sillon, kun yrität olla niinkuin kaikki muut ja miellyttää muita sopiaksesi joukkoon, jolloin ympärilläsi on ihmisiä, jotka tykkää susta sellaisena kuin sä esität olevasi. Eikä se ole heidän vikansa. Itse olet esittänyt olevasi joku muu ja siihen henkilöön he ovat tykästyneet. Mutta se ei ole loppujen lopuksi kenenkään kannalta oikein. Eikä varsinkaan sinun ystäväni. Koska silloin sinä et voi hyvin. 

Omannäköinen elämä on kaikille erilainen. Mutta sen löytäminen ja sen tavoitteleminen on mielestäni elämän tarkoitus. Aika isosti sanottu mutta todella ajattelen niin. Koska sillon kun elät juuri sun omannäköistä elämää niin teet omalta osaltasi tästä maailmasta paremman paikan säteilemällä ympärillesi aitoa iloa, valoa ja hyvää. 

Jos haluat tietää mitä omannäköinen elämä sitten pitää sisällään niin  en voi sitä määrittää puolestasi, koska vain sinä tiedät sen. Sinä, ystäväni, olet sun oma supervoima ja se että olet juuri sä, tekee susta niin erityisen ja niin ainutlaatuisen. Mutta se mitä voin tehdä, on esittää muutamia kysymyksiä, jotka ehkä herättää siihen, millaista sun omannäköinen elämä aidoimmillaan on. Kun kohta vastaat kysymyksiin, ymmärrä se, että vastaukset mitkä tulee mieleesi, ne ei ole mitään itsestäänselvyyksiä.

1️⃣ 🙋‍♀️ Mitä tekisit, jos sun pitäisi valita työ mitä tulisi tehdä joka arkipäivä, muttei tarvitsisi miettiä rahaa koska minkä tahansa valitsisit, rahaa tulisi saman verran ja juuri se summa mikä kattaa sen, ettei rahasta tarvitsisi huolehtia. Minkä työn valitsisit? Se voisi olla ihan mitä tahansa? 

2️⃣ 🙋‍♀️ Mistä tekemisestä tykkäät PALJON? Mikä tekeminen todella innostaa ja saa jopa ajan katoamaan? Älä mieti virallisia työtehtäviä mitä on olemassa, vaan ihan mitä tahansa tekemistä! 

3️⃣ 🙋‍♀️ Mistä jutuista/asioista tykkäät PALJON? Niin että ne innostaa ja vietät niiden parissa aikaa, luet niistä, tai jos saisit valita maailman kattavimmalta lehtihyllyltä minkä tahansa lehden, niin se mitä luultavimmin jollain tavalla liittyisi tähän juttuun? 

 

Sä olet ainutlaatuinen💗

Ymmärrä, ystäväni että todella harvalla on samat vastaukset kuin sulla. Ymmärrä se! Sä olet ainutlaatuinen, sä tykkäät erilaisista asioista kuin moni muu ja se on tärkeä vihje sun omannäköisen elämän palasten kannalta. Toki  jotkut asiat voi ja usein onkin samoja tai samankaltaisia jonkun toisen kanssa, mutta kun kaikki mikä  innostaa ja kiinnostaa yhdistetään yhteneväiseksi ajatusmaailmaksi siitä, mitä omannäkönen elämä on, niin yksikään ei loppujen lopuksi ole samanlainen. Sun omannäköinen elämä on todella arvokas tälle maailmalle. Se että elät sitä. Se, että uskallat elää sitä.

Jos se mistä innostut ja mikä saa ajan katoamaan koska rakastat sitä on vaikka tietokonepelien pelaaminen, niin mitä sitten? Jos tarpeeksi haluat, pystyt rakentamaan sun unelman ja omannäköisen elämän senkin ympärille. Pystyt tekemään siitä jopa elantosi. On olemassa niin paljon erilaisia vaihtoehtoja elää tätä elämää. Jos tykkäät kutoa sukkia enemmän kuin mitään tässä maailmassa, niin voit rakentaa sillä itsellesi elannon. Vai haluatko leipoa sämpylöitä? Donitseja? Sun ei tarvitse elää niinkuin muut. Sun ei tarvitse tehdä niinkuin muut.

Ja kun uskallat olla se mikä oikeesti olet, ja tulla siksi mikä aidoimmillasi olet, niin sillon myös oikeiden ihmisten lisäksi ne oikeat jutut ja tilanteet löytää sut ja pääsee tapahtumaan sun elämässä. Niinkuin aiemminkin sanoin, uskon siihen, että täällä maailmassa on sellasia ihmisiä, joiden kuuluu olla just sun kanssa. Mutta ne ei koskaan löydä sua jos et oo sä. Niin kauan kun oot joku muu ja yrität esittää jotain mitä et ole, miellyttääkseesi muita, niin se kuka olet ei pääse esiin ja sillon ne ihmiset ja ne asiat ja ne tilanteet ja ihan kaikki, minkä kuuluisi tulla sun elämään, ei löydä sua!

Kysy siis itseltäsi mitä sä rakastat? Mikä saa sut nauramaan? Mikä saa sut laulamaan? Mikä saa sut unohtamaan ajan? Mitkä on niitä juttuja juuri sulle? Kysy itseltäsi, kirjoita ylös vastauksia ja pohdintaa itsellesi. Pohdi tätä kunnolla. Ja pohdi myös mikä sua ärsyttää? Mikä on sellainen juttu mistä et tykkää, mikä sua ottaa päähän, mitkä asiat tai mikä tekeminen? Löydät nimittäin ärsytyksen takaa juuri sulle merkityksellisiä asioita. Uskalla pysähtyä ja kysyä itseltäsi näitä juttuja.  Etsi niitä asioita mitkä aidosti on niitä, mistä tykkäät ja lähde pikkuhiljaa rakentamaan sun elämää siihen suuntaan. Ja samalla kun rakennat elämääsi siihen suuntaan, uskalla tehdä valintoja, jotka joskus on tosi vaikeita, koska ne on sen arvosia!  Ystäväni,  et halua elää elämääsi muita miellyttäen. Elä elämääsi itseäsi miellyttäen. Tämä on sun elämä! Ja muista aina, että sillon kun miellytät itseäsi, silloin olet parempi ihminen myös rakkaillesi ja meille kaikille muille. 

 

Miellytä oikeita ihmisiä (esim sua) ja luo omannäköinen elämä💗

Kuule tämä ja muista tämä: ei ole itsekästä miellyttää itseä. Itseasiassa mielestäni on paljon itsekkäämpää miellyttää muita kuin itseä. Koska sillon et voi olla hyvä ihminen muille, niin hyvä kuin sun oikeasti on tarkoitus olla ja miten hyvä muille voisit aidoimmillasi olla, säteilemällä hyvää ympärillesi. Uskalla olla sä. Uskalla tavoitella ja tehdä juuri sulle iloa tuovia asioita. Ne ei ole itsestäänselvyyksiä ja ne ei ole kaikilla samoja. Muista että kun teet sunlaisia juttuja ja olet aidosti sä, saat ympärillesi ne ihmiset, joiden sun elämässä kuuluukin olla ja elämä tuntuu silloin ihan erilaiselta. Sillon voit oikeasti voida hyvin. En sano, että liikunta ja ravinto ja uni ei olisi hyvinvoinnin kannalta tärkeitä. Ne on tosi tärkeitä mutta ei ne pelkästään tuo sulle kokonaisvaltaista hyvinvointia ja aitoa elämäniloa. Hyvinvointi on myös sitä,  tosi tosi paljon sitä, että sä elät sun omannäköistä elämää. Uskalla ystäväni. Uskalla. Ja jos susta ikinä tuntuu siltä, ettet usko itseesi tai että kukaan ei usko suhun niin muista, että mä olen täällä ja mä uskon suhun. 

 

Sun unelmien asialla, 

💋xoxo,

 

Ps. Olethan jo tehnyt elämänpyörä harjoituksen?🚲🙋‍♀️💗

Se on ihan mun lemppari life coaching harjoitus, jota käytän itsekin säännöllisesti jotta pysyn omannäköisen elämän polulla. Olen tehnyt siitä sinulle ILMAISEN videovalmennuksen. Ohjeistan siinä harjoituksen tekemiseen ja pääset katsomaan missä kunnossa sinun elämäsi pyörä on ja voit sitten tehdä toimintasuunnitelman siihen, miten saat korjausta vaativat osat korjattua. Lunasta ilmainen elämänpyörä valmennussessio tästä. ( 🙋‍♀️ 💌 saat sen heti inboxiisi ja voit katsoa kun sinulle sopii. Kesto noin 30 min )

 

Pps. Kuuntelitko jo tämän jakson podcastina? 🙋‍♀️🎧

Jos et, pääset kuulolle tästä⬇️

 KUUNTELE:  SPOTIFY | APPLE PODCASTS | GOOGLE PODCASTS

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗