PSSSSSSSST!!!!!!!!!!!!!! KUULITKO JO UUTISET? Vuoden rohkaisevin kirja eli Pieni rohkaisukirja on tilattavissa! Lue lisää ➡️ klikkaa tästä ✨📖👋

#1 Ravitse sun mieltä🧠

KUUNTELE: SPOTIFY | APPLE PODCASTS | GOOGLE PODCASTS

 

Tervetuloa💗🙋‍♀️

Siis NIIIIIIIIIIIIN paljon tervetuloa DreamTALK podcastin ihan ensimmäisen jakson pariin. Ihan mahtavaa että oot täällä! DreamTALK on sua ja sun unelmia varten. Saat jokaisessa jaksossa rohkaisua elää just sun omannäköistä elämää. Ja jos et ihan vielä tiedä mitä se just sun näköinen elämä on, saat työkaluja myös sen löytämiseen. Koska sinä, ystäväni, ansaitset omannäköisen elämän. Elämän, joka pitää sisällään just niitä juttuja, jotka saa just sun sydämen fiiliksiin. Ja ne on ainutlaatuisia juttuja, jokaiselle erilaisia. Usko mua, se on mahdollista. Täältä blogista löydät jaksojen shownotet joista voit kerrata kuulemaasi tai lukea toki myös ihan kuuntelemattakin! 

Sitten asiaan, tänään haluan kertoa sinulle mielen ravinnosta ja siitä miksi se on asia mihin sun unelmien toteuttajana kannattaa todella PANOSTAA jotta unelmasi toteutuu ja jotta voit elää omannäköistä elämää. Haluan myös heti näin alkuun muistuttaa sulle, että sulle on mahdollista elämä, missä sun ympärillä on just oikeat ihmiset, ja sun työ on sellaista mistä nautit joka solulla ja että heräät innoissasi aamulla koska sun arki on niin siistiä. On olemassa ihmisiä, jotka tykkää susta just sellaisena kun sä olet ja joiden seurassa tunnet että paras versio susta tulee esiin. On olemassa työ, joka ei tunnu työltä koska se on niin sun juttu. On olemassa just sun juttuja. Ja mun, eli Peppiinan ja DreamTALKIN missio on auttaa sua löytämään just sun näköisen elämän palaset ja rohkaista menemään kohti niitä ja todella ELÄMÄÄN, eikä vaan olemaan elossa. Ja kaikkeen tähän, että sun elämästä tulee sun näköistä, vaikuttaa todella paljon sun mielen ravinto. Joten siksi nyt ihan ensimmäisessä jaksossa haluan puhua sulle siitä. 

 

MIELEN RAVINTO, MIKSI JA MITÄ SE ON? 💗

Olen itse ollut hyvinvoinnista kiinnostunut vuosien ajan ja tehnytkin sen parissa töitä pitkään, mutta vasta viimeisen kymmenen vuoden aikana olen alkanut ymmärtämään kuinka paljon muutakin hyvinvointi on kuin se että me voidaan kehollisesti hyvin. Olen ymmärtänyt, että mielen ravinnolla on oikeastaan suurempi vaikutus hyvinvointiimme kuin millään muulla. Mielen ravinto on ihan kaikki mitä kuulet eli sanat mitä kuulet, kaikki mitä näet eli mitä  katsot, ja kaikki mitä luet.  Eli siis ihan  kaikki se mitä menee sun korvista ja silmistä sun alitajunnalle, se on mielen ravintoa. Ja se on ihan yhtä tärkeää, ellei jopa tärkeempää kuin fyysinen ravinto. Ai miksi? Koska mielen ravinnolla pystyt vaikuttamaan myös siihen, miten suhtaudut fyysiseen ravintoon. Mielen ravinto vaikuttaa todella paljon hyvinvointiisi ja vaikka fyysisesti voisit kuinka hyvin, jos mielen ravintosi ei ole kunnossa,  et yksinkertaisesti voi voida niin hyvin kuin voisit voida. Hyvinvointisi potentiaali ei ole silloin lähelläkään sitä mikä olisi sulle mahdollista. 

Kerrataan vielä, mielen ravintoa on yksinkertaisuudessaan siis kaikki mikä menee alitajuntaasi silmiesi ja korviesi kautta. Se on se mitä luet, mitä kuuntelet ja katsot. Se siis tarkoittaa esimerkiksi sitä mitä kirjoja luet, mitä lehtiä luet, mitä katsot tv:stä, ketä seuraat sosiaalisessa mediassa, kenen seurassa hengailet eli millaista puhetta (ympäröivien ihmisten asenne/negatiitivuus vai positiivisuus jne) kuuntelet joka päivä. Kaikki tämä, menee ravintona suoraan alitajuntaasi ja vaikuttaa elämääsi. Se joko ruokkii sisäistä sankariasi tai heikentää sitä ja aikaansaa sen että usko itseesi heikkenee. 

Yksi asia mistä mitä luultavimmin olet kanssani samaa mieltä, on että nykymaailmassa ei ole erityisen helppoa saada ravitsevaa mielen ravintoa, koska lähes kaikki mitä meidän mielelle syötetään on negatiivista tai ei ainakaan kovin kannustavaa. Vaikka pitäisimme huolen siitä, että emme katso tai kuuntele tai lue turhaa negatiivisuutta, ei kuitenkaan ole helppoa saada kannustavaa, kehittävää ja rohkaisevaa mielen ravintoa, joka rohkaisisi meitä,  kasvattaisi meitä uskomaan itseemme, tavoittelemaan meidän omannäköistä elämää tai seuramaan meidän omia intohimoja ja unelmiamme.

Ystäväni, jos et kontrolloi mielen ravintoasi ja annat sinne mennä ihan mitä sattuu, se saa sinut helposti tietynlaiseen muottiin joka haluaa, että että sä menisit tiettyjä valmiiksi tallattuja polkuja ja että käyttäytyisit samalla tavalla kuin kaikki muut. Että mukautuisit massaan, et tekisi mitään suurta, etkä rohkaistuisi elämään ihan omannäköistä elämää. Siksi, ystäväni, on tärkeää että ymmärrät mielen ravinnon merkityksen. On tärkeää, että huolehdit siitä, että mielen ravinto mitä itsellesi  syötät, tuo potentiaalisi esiin, ei himmennä sitä. Sillä on todella iso vaikutus elämääsi ja unelmiesi toteutumiseen. 

 

MIELEN RAVINTO JA ERI ELÄMÄN OSA ALUEET 💗

Tässä vaiheessa haluan avata sulle hyvinvoinnin eri osa alueita koska väitän, että jokainen näistä osa alueista on linkittynyt mielen ravintoon ja pystyt vaikuttamaan näihin mielen ravinnon avulla. Osa alueita on monia, mutta tässä ehkä tärkeimmät hyvinvoinnin osa alueet jotka vaikuttavat isosti unelmiesi toteutumiseen ja siihen onko elämäsi omannäköistäsi: 

  • Fyysinen hyvinvointi
  • Henkinen hyvinvointi
  • Taloudellinen hyvinvointi
  • Ihmissuhteet
  • Aika
  • Työ/missio

 

🏋️‍♀️Fyysinen hyvinvointi

Yleisesti tämä ajatellaan jopa ainoaksi hyvinvoinnin osa-alueeksi . Fyysinen hyvinvointi on tärkeää omannäköisen elämäsi kannalta. Se, miten hyvin kehosi voi, miten ravitset sitä, miten liikut ja lepäät, vaikuttaa todella paljon mielialaasi, energiatasoosi ja elinvoimaisuuteesi ja sitä kautta ihan kaikkeen muuhunkin. Kun olet fyysisesti elinvoimainen, sinulla on tahdonvoimaa ja uskoa itseesi erilailla eikä vastoinkäymiset joita jokaiselle unelmien seuraajan polulle kuuluu lannista sinua samalla lailla kuin elinvoimattomana. Mielen ravinto voi joko kannustaa sinua huolehtimaan fyysisestä hyvinvoinnistasi tai saada sinut unohtamaan sen. Millaista mielen ravintosi on tällä hetkellä? Kannustaako se vahvistamaan fyysistä hyvinvointiasi?

 

🧘‍♀️Henkinen hyvinvointi

Ihan yhtälailla hyvinvointiisi liittyy henkinen hyvinvointi, joka vaikuttaa kokonaisvaltaiseen hyvinvointiisi paljon. Henkinen hyvinvointi voi tarkoittaa eri asioita eri ihmisille. Se voi olla uskontoon liittyvää, jollain muulla tavalla henkisyyteen liittyvää tai se voi liittyä vaikka energioihin tai yksisarvisiin tai siihen että uskot sattumaan tai maailmankaikkeuteen. En ota nyt kantaa mikä henkinen näkemyksesi on, vaan kannustan sinua miettimään mitä on juuri sinun henkinen hyvinvointi, mitä siihen sinun kohdalla liittyy ja onko se kunnossa. Se voi olla myös ihan rauhoittumista metsässä, siihen ei tarvitse liittyä mitään yliluonnollista. Henkinen hyvinvointi  on jokaiselle henkilökohtainen asia mutta se on jotain mikä aikaansaa sen että sulla on henkisesti hyvä olla ja tärkein mittari siinä on se, että sinulla on henkisesti hyvä olla. Ja ihan yhtälailla henkisen hyvinvoinnin kohdalla mielenravinto joko kannustaa sinua huolehtimaan siitä, tai saa sinut unohtamaan sen. Millaiosta mielen ravintosi on tällä hetkellä? Kuunteletko tai katsotko jotain sellaista joka kannustaa huolehtimaan henkisestä hyvinvoinnistasi? Joka ylläpitää sitä? Onko seura missä aikaa vietit sellaista, että se kannustaa henkiseen hyvinvointiin vai vie poispäin siitä? 

 

💰Raha eli taloudellinen hyvinvointi

Siis liittyykö raha hyvinvointiin? Kyllä, raha on tosi tärkeää hyvinvoinnille. Ennenkuin lopetat lukemisen koska olet eri mieltä, lue lisää ja anna kun selitän hieman. Taloudellinen hyvinvointi eli se, onko taloudellinen tilanteesi sellainen, että se ei häiritse sun hyvinvointia, on tärkeää.  Se, että raha on tärkeää hyvinvoinnille, ei tarkoita sitä että rahaa pitäisi olla miljoonia pankkitilillä vaan sitä, että sulla on hyvä olla sun rahatilanteen kanssa. Että pystyt elämään just sun omannäköistä elämää. Yksi eniten maailmassa hyvinvointivaltioissa stressiä aikaansaava asia on raha.  Stressi vaikuttaa suoraan mieleen ja kehoon ja isosti hyvinvointiin.

Toivon, että ymmärrät että raha on todellakin hyvinvoinnin kannalta tärkeää. Se, että sulla on rahaa sen verran että siitä ei tarvitse kokea sairastuttavaa stressiä. Ja voi taloudellinen hyvinvointi tarkoittaa toki sitäkin että rahaa pitäisi esimerkiksi juuri sulla olla enemmän. Riippuu sun unelmista ja siitä, mitä sulle omannäköinen elämä tarkoittaa. Idea taloudellisessa hyvinvoinnissa on se, että taloudellinen hyvinvointi on sitä että se mitä sä aidosti tarvitset sun elämään, että se on kunnossa rahallisesti. Ja tähän osa-alueeseen ihan yhtälailla vaikuttaa mielen ravinto. Eli se, mitä ajattelet rahasta ja annatko sen aikaansaada hyvinvointiasi todella paljon heikentävää stressiä haluamalla sitä esimerkiksi vain kokoajan lisää.  Mielen ravinnolla voit vaikuttaa isosti myös siihen, että jos tarve on isommalle rahamäärälle, rohkenetko tavoitella taloudellista hyvinvointia vai luovutatko heti ensimmäisen vastoinkäymisen tullen.

 

👩‍🍳Työ/missio

Hyvinvointiin liittyy myös isosti työ tai miten sitä kutsutkaan, sun missio tai se sun tehtävä, mitä sä täällä teet. Työ vaikuttaa meidän hyvinvointiin isosti. On tärkeää että se on meidän arvomaailman mukainen. Vietämme työssä ison osan elämästämme, ja jos emme pidä työstä mitä teemme, tai jos se mitä teemme sotii arvomaailmaamme vastaan, voimme jatkuvasti huonosti vaikka kuinka pitäisimme huolen fyysisestä hyvinvoinnistamme. Tähänkin vaikutat mielen ravinnolla. Että tyydytkö ihan ok työhön vai tavoitteletko omannäköistä elämääsi. Jäätkö jumiin "turvalooppiin" vaikka et ole onnellinen vai uskallatko hypätä kohti tuntematonta ja seurata omaa intohimoasi. 

 

👭Ihmissuhteet

Ihmissuhteet, niin iso osa hyvinvointiasi. Eli parisuhde, ystävyyssuhteet ja kaikki muutkin ihmissuhteet mitä meillä on . Jos ihmissuhteet ovat kunnossa, ne ovat meitä energisoivia ja vaikuttavat positiivisesti hyvinvointiimme. Jos ihmissuhteet ovat vääränlaisia, ne syövät meiltä energiaa ja aikaansaavat ihan jotain muuta kuin hyvää oloa, energiaa ja oman potentiaalimme vahvistumista. Ihmiset ympärillä vaikuttavat sinuun ja vaikka voisit kuinka hyvin fyysisesti, jos ihmissuhteet ovat huonossa kunnossa niin se vähentää hyvinvointiasi isosti. Sen lisäksi, että voit vaikuttaa siihen millaisia ihmisiä ympärilläsi on mielenravinnon avulla , ovat ihmissuhteet sinulle myös mielen ravintoa. Kaikki se, mitä ympäröivät ihmiset sinulle syöttävät sanoina, ilmeinä ja reaktioina, on ravintoa mielellesi. Onko se sairastuttavaa pikaruokaa vai ravitsevaa ravintoa? Kannustavatko ihmiset ympärilläsi sinua uskomaan sinuun ja unelmiisi vai lannistavatko he sinua? Uskovatko he sinuun vai latistavatko he sinua? Aikaansaavatko he elämääsi positiivista energiaa vai syövätkö he energiasi negatiivisen puolelle. Siitä on kyse. 

 

⏰Aika

Sitten vielä yksi hyvinvoinnin osa-alue joka vaikuttaa ihan kaikkiin edellisiin. Toki on monia muitakin, mutta nämä koen tällä hetkellä merkityksellisimmäksi jakaa kanssasi. Ja tämä osa alue on AIKA. Onko sulla aikaa tehdä niitä asioita mitä sä oikeasti haluat tehdä? Onko sulla aikaa priorisoida niitä asioita mitkä tekisi just sulle hyvää? Aikaahan jokaisella meillä on yhtä paljon (vaikka välillä tuntuukin, että jollain on sitä enemmän). Ajankäytössä isoin juttu on se, että mihin priorisoit. Mihin päätät priorisoida aikaasi. Se on nimittäin henkilökohtainen päätöksesi. Kaikkeen ei voi vastata joo. Mutta kun oppii vastaamaan oikeille asioille ei, voi vastata enemmän niille ihan oikeasti oikeille asioille joo. Esimerkiksi: suomalainen katsoo keskimäärin 3,5 tuntia televisiota päivässä ja kun siihen lisätään turhanpäiväinen somen selaaminen tulee siitä jo helposti 5 tuntia. Olen sitä mieltä, että  siitä voisi ainakin nipistää aika helposti aikaa niihin asioihin jotka oikeasti tekisi hyvää vai mitä mieltä olet? Ja mielen ravinto on asia joka vaikuttaa isosti siihen mihin aikaasi päätät priorisoida.

 

SATSAA MIELEN RAVINTOON 💗

Toivottavasti sain vakuutettua tarpeeksi, miksi on niin tärkeää hyvinvointisi kannalta, että satsaat mielen ravintoon. Mielen ravinto ohjaa elämääsi vaikket sitä aina ymmärtäisikään. Elämäsi koostuu päivittäin tekemistäsi valinnoista. Unelmasi koostuu päivittäisistä valinnoistasi ja niihin valintoihin mielen ravinto vaikuttaa. Mitä päivittäin kuulet? Luet? Näet?

 

Mitä kuulet ja näet joka päivä?

Mieti mitä kuuntelet säännöllisesti.  Kuuntelu on tosi isossa osassa siitä että mitä ravintoa mielellesi ja alitajunnallesi menee. Jos kuulet kokoajan vaan negatiivisia asioita, valittamista, jos kuulet kokoajan vaan sitä että susta ei oo mihinkään, että sä et pysty mihinkään tai tai mikään ei ole mahdollista, silloin sun elämä alkaa ohjautumaan siihen suuntaan halusit tai et. Vähän niinkuin jos syöt pelkkää pikaruokaa. Se vaikuttaa kehoosi, halusit tai et. Et pysty vaikuttamaan siihen että sulla olisi jotkut suodattimet alitajunnassa niin että sun aivot ei millään tavalla muokkaannu negatiivisempaan suuntaan kun syötät sinne huonoa mielen ravintoa, ihan samalla lailla kun et pysty vaikuttamaan kehoosi niin että sulla olisi jotkut suodattimet että vaikka syöt huonosti niin se ei vaikuttaisi fyysiseen oloosi. 

Suuri osa ihmisistä syöttää itselleen väkisin negatiivista ravintoa. Vaikka et itse sitä syöttäisi itsellesi niin usein ihmiset ympärilläsi syöttää sitä sulle huomaamattasi jatkuvasti. Seura missä liikut vaikuttaa olotilaasi. Sillä on tosi iso vaikutus siihen että miten näet tämän maailman. Jos ympärilläsi on positiivisia ja kannustavia ihmisiä,  näet itsekin maailman ihan eri tavalla. Kaikessa aina on kaksi puolta. Aina jokaisessa asiassa on kaksi puolta. Voit löytää ihan mistä tahansa asiasta jotain negatiivista, jotain valittamista. Mutta voit ihan yhtä lailla löytää ihan mistä vaan myös positiivista, jotain kehittävää, jotain eteenpäin vievää. Ja siihen kumpaa löydät , siihen vaikuttaa se seura missä liikut ja myös se, mitä ravintoa muuten mielellesi syötät eli mitä luet, mitä katsot mitä kuuntelet .

Omassa elämässäni tärkein asia kasvun ja kehityksen ja hyvinvoinnin kannalta on ollut se, kun olen tajunnut ,että sen lisäksi tai sen sijaan kuin se mikä se mun ympäröivä ihmisjoukko on (ainahan et pysty vaikuttamaan siihen, kenen seurassa aikaasi vietät, esim työpaikalla) niin riippumatta ympäröivistä ihmisistä,  pystyt aina vaikuttamaan siihen että millaista mielen ravintoa sulla muuten menee aivoillesi. Jos luet vaikka negatiivisia uutisia jos katsot televisiosta negatiivisia sarjoja, väkivaltaisia juttuja, jotain sellaista että kaikki menee huonosti ja mikään ei oikein onnistu, niin sillä on tosi iso vaikutus elämääsi. Mitä negatiivisempaa on mielenravintosi kodin ulkopuolella, sen tärkeämpää on se, että et omasta vapaasta tahdostasi syötä itsellesi itsekin negatiivista mielen ravintoa.

Uutisointi on useimmiten erittäin negatiivista. Se, minkä toivon sun ymmärtävän ja uskovan, negatiivisesta uutisoinnista huolimatta, on se että maailmassa on ihan yhtälailla tapahtunut paljon hyvää. Vaikka näiden uutisointien avulla meille saadaan kuva että maailmassa ei tapahdu mitään muuta kuin pahaa ja että meidän pitää pelätä, niin todellisuudessa maailmassa on ihan yhtä paljon ellei enemmänkin hyvää, hyviä asioita, hyviä ihmisiä, positiivisia uutisia. Mutta meille uutisoidaan ainoastaan niistä negatiivisista koska ne myy. Luin jostain, että 1950 luvulla vielä 90% New York Times lehden etusivun otsikoista oli positiivisia kunnes huomattiin mikä vaikutus myyntiin on sillä, että ne muutetaan negatiivisiksi. Ja nyt palataan siihen miten tämä asia liittyy suhun. Jos et ollenkaan kiinnitä huomiota siihen, millaista mielen ravintoa annat itsellesi, niin elämäsi alkaa menemään siihen suuntaan, että alat pelkäämään erilaisia asioita ja alat myös ajattelemaan negatiivisemmin asioista. Se ei tarkoita sitä, ettei tulisi tiedostaa negatiivisia asioita maailmassa tai omassa elämässään, mutta jos mielen ravintoon ei kiinnitä huomiota, positiiviset ja hyvät asiat kutistuvat yhä pienemmiksi ja lopulta olemattomiksi, et usko enää itseesi etkä mahdollisuuksiisi maailmassa, ja putoat negatiivisuuden synkkään ja syvään kuiluun. Jos tunnistat itseäsi tilanteesta, että olet negatiivisessa kierteessä, hyvä! Tiedostamisesta kaikki lähtee. Silloin on aika vain keskittyä mielen ravintoon ja siihen, että saat oikeanlaista mielenravintoa joka ikinen päivä. Ihan niinkuin tarvitset ravintoa kehollesikin joka ikinen päivä. Pikkuhiljaa tilanne muuttuu. Mutta muista, joka ikinen päivä. 

 

DREAMTALK JA SINÄ 💗

Mielen ravinto on isoin syy miksi DreamTALK on. DreamTALKin missio on tuottaa sulle jatkuvasti mielenravintoa, joka saa sut uskomaan itseesi ja siihen että mikä vaan on mahdollista jos olet valmis tekemään töitä sen eteen. Ja että ansaitset omannäköisen elämän. Sen, että sun elämässä on mahdollisuuksia, toteutuvia unelmia, iloa ja elinvoimaa. Koska se kaikki on mahdollista ja sä ansaitset sen ja niin paljon enemmän. Sun elämä on arvokas. Ja ystäväni, sussa on kaikki mitä tarvitaan sun omannäköisen onnellisen elämän rakentamiseksi. DreamTALK on sitä varten, että voisin auttaa sua uskomaan itseesi enemmän. Että uskaltaisit elää rohkeasti omannäköistä elämää. 

Mielen ravinnolla on tosi suuri vaikutus siihen mitä sä ajattelet elämästä ja mikä sulle on mahdollista. Ja mä olen tosi iloinen siitä, että juuri sä löysit DreamTALKIN. Toivon, että DreamTALK voi olla sun mukana minne menetkään ja sun virtuaalisena kannustajana sun elämässä. Toivon koko mun sydämestä että tästä podcastista tulee sulle sellainen säännöllinen mielen ravinto annos rutiini, mikä vie sua enemmän kohti sun omannäköistä elämää. Että susta tulee DreamTALKIN avulla rohkeampi, entistä rohkeampi siihen että sä tavoittelet sun omannäköistä elämää ja että sun elämästä tulee positiivisempaa.

Suosittelen, että sä kuuntelet DremTALK podcastia säännöllisesti . Että sä otat rutiiniksi sen että esimerkiksi aina aamulla kun heräät, kuuntelet yhden jakson, tai kun käyt lenkillä, tai kun ajat autolla töihin. Ja suosittelen myös, että sä kuuntelet samoja jaksoja monesti uudestaan. Että nämä jaksot voi olla sulle sellainen "virtuaalinen kannustava ystävä", jonka sanoja kuuntelet uudestaan ja uudestaan kun tarvitset rohkaisua ja kannustavaa ystävää. Että mä voisin olla sulle semmonen kannustava tyyppi joka aikaansaa sun elämään enemmän uskoa suhun itseen ja sun omiin unelmiin ja sun omannäköiseen elämään ja siihen että sun elämään tulee enemmän niitä asioita mitkä tuo just sulle iloa. Sitä mä toivon. Koska se on mun missio. Haluan, että sä voit hyvin. Haluan, että rohkaistut elämään sunnäköistä elämää, piittaamatta siitä mitä muut siitä ajattelee. Että seuraat rohkeasti sun sydäntä, sun unelmia, sun juttuja. Koska sä, ystäväni, ansaitset omannäköisen onnellisen elämän. 

 

P#SKAA JA HEHKULAMPPUJA 💗💩💡

Mä uskon koko sydämestä siihen että kun me voidaan hyvin, kun me tehdään elämässä niitä asioita jotka tuo meille iloa niin se ei ooo palvelus pelkästään meille itselle vaan se on palvelus kaikille muille. Koska vasta silloin kun me voidaan hyvin me säteillään hyvää meidän ympärille ja tehdään yhdessä tästä maailmasta parempi paikka. Mä ajattelen, että sä ja mä, me ollaan sellaisia hehkulamppuja. Ja mä uskon että yleensä ne hehkulamput jotka syttyy kirkkaammin niin ne syttyy sen kautta että sattuu jotain p#skaa (välihuomautus: mä en nyt oikeasti tiedä kuinka monta kertaa mä oon jo kirjoittanut sanan p#ska ja kuinka monta kertaa sanonut sen podcastissa , toivottavasti se ei haittaa ja totut siihen jos se haittaa, koska  huomioithan että tulen sanomaan varmasti myöhemminkin p#ska, joten tiedät jo nyt niin voit varautua) . Nimittäin,se että kun tapahtuu jotain p#skaa, jotain negatiivisista niin siinä on aina kaksi puolta, sä voit päättää vahvistua siitä ja tehdä siitä sun voimavaran. Sä voit voimaantua ja loistaa entistä kirkkaammin tai sitten voit päättää katkeroitua ja elää pimeydessä.

Mitä ikinä sulle on  tapahtunut niin mä väitän että vaikka se olisi mitä, niin jollekin on tapahtunut se sama, sä et ole ainoa. Meitä on lähes kahdeksan miljardia ihmistä ja  jollekin on tapahtunut se sama ja se on selvinnyt siitä, se on vahvistunut ja voimaantunut siitä. Se on muuttanut sen elämän paremmaksi sen takia eikä katkeroitunut sen takia, se on aina valinta. Ja mä uskon että se on meidän tehtävä. Että kun meille sattuu p#skoja asioita, meille sattuu niitä koska olemme tarpeeksi vahvoja voimaantumaan ja vahvistumaan niistä ja potentiaalimme loistaa kirkkaampana ja valaista muita nousee juuri sen takia esiin.

Mä uskon, että kun me (sinä ja minä) voimaannutaan juuri sen takia mitä meille tapahtuu, niin me aletaan loistamaan vähän niinkuin sellainen kirkas hehkulamppu. Ja silloin me saadaan tehtävä. Tehtävä tehdä tästä maailmasta parempi paikka omalla valollamme.  Koska kun me ollaan kirkkaita hehkulamppuja me sytytetään muidenkin lamppuja ja valaistaan muidenkin polkuja. Mieti niin että maailma olis täynnä hehkulamppuja. Osa niistä loistaa kirkkaasti, osa niistä on pienen pölyn peitossa, osa on vähän enemmän ja osa on mustunut ihan kokonaan ne on niin täynnä likaa ettei niistä tule enää minkäänlaista valoa enää tänne maailmaan. Ja sitten ne kaikista kirkkaimmat lamput, jotka loistaa niin kirkkaana että osaa häikäisee, niiden tehtävä on loistaa kirkkaana  ja kokoajan entistä kirkkaampana. Koska mitä kirkkaampana ne loistaa, niiden lähellä olevat lamput alkaa myös loistaa kirkkaampana ja pikkuhijaa se efekti menee eteenpäin.

Toivon, että tämä podcast voi olla sulle sellainen,  että  sun lamppu alkaa loistamaan entistä kirkkaampana, niin kirkkaana kuin se vaan voi loistaa koska sä ansaitset sen ja koko tää muu maailma ansaitsee sen että sun lamppu on kirkas (mä tiedän että se on nyt jo kirkas koska muuten sä et olisi tullut lukemaan tätä tekstiä/kuuntelemaan tätä podcastia ja sä olisit ainakin jo ajat sitten lopettanut lukemisen). Sä, ystäväni, olet yksi valon kantajista. Ja mä olen niin iloinen, että just sä löysit DreamTALKin. DreamTALK on tehty sua varten.

 

LOPUKSI 💗

Toivon, että sä muistat nyt ja aina että mielen ravinto on todella tärkeää sun hyvinvoinnin kannalta. Oli sun tilanne mikä tahansa sun elämässä nyt niin muista, että pystyt mielen ravinnolla vakuttamaan kaikkiin sun hyvinvoinnin osa alueisiin. Satsaa siihen. Oikeanlainen mielen ravinto voi muuttaa elämän ihan täysin, mun elämä on muuttunut ihan täysin sen avulla. Se, mitä mä oon kuunnellut mitä mä oon lukenut ja mitä mä oon katsonut, on muokannut mun ajattelua itsestäni, mahdollisuuksistani ja siitä, että uskallan rohkeasti elää ja tavoitella omannäköistä elämääni. Ja uskallan loistaa kirkkaana, ja ajatella, että jos jotain se häikäisee niin voi laittaa aurinkolasit tai kääntää katseen pois. Mä loistan. Mä valaisen. Ja kuljen rohkeasti omaa polkuani.  Mutta jotta se onnistuu luen jatkuvasti, kuuntelen jatkuvasti, kehitän itseäni jatkuvasti ja haluan ottaa sut mukaan matkallle. Haluan antaa täällä DreamTALK kanavalla sulle sitä, mitä itse oon saanut ja saan. Siksi tein tämän podcastin. Toivon koko sydämestäni, että DreamTALK tuo sun elämään pelkästään hyvää ja että mä voin olla sun virtuaalinen kannustava ystävä. Ystävä, jonka seurassa yksikään sun unelmista ei ole hölmö eikä liian suuri. Ystävä, joka uskoo suhun. Täysillä. Mutta samaan aikaan ystävä, joka sanoo sulle sua kehittäviä asioita ja totuuksia suoraan. Mutta vaikka suoraan, niin aina rakkaudella. 

Ihanaa että just sä tulit mukaan! Muista, että jos susta koskaan tuntuu siltä, että sun on vaikea uskoa suhun tai ettei kukaan usko suhun niin muista aina että mä olen täällä, ja mä uskon suhun.

Uusi jakso ja jaksoon liittyvät kirjoitukset täällä aina joka maanantai klo 12. Toivottavasti "kuullaan" taas pian! 

 

Sun unelmien asialla,

💋xoxo,

 

Ps. Oothan jo liittynyt ilmaiseen DreamTALK sisäpiiriin?

Jos et, niin liity mukaan tästä.  Sisäpiirissä saat itsensä kehittämisen vinkkejä ja kannustusta sekä rohkaisua kohti unelmiasi suoraan sähköpostiisi. Kirjoittelen sinulle ŕohkaisevia viestejä ja kerron myös ajankohtaisista jutuista ja ilmoitan kun uusi jakso julkaistaan. Saat siis pelkästään unelmiisi liittyviä ja rohkaisevia viestejä. Lisäksi jos haluat, pääset mukaan positiiviseen yhteisöömme fb:ssa. Liity mukaan sisäpiiriin tästä.  Ainiin, unohdin ihan kokonaan kertoa, että saat näin myös itsellesi ILMAISEN 30 minuutin life coaching videovalmennuksen sähköpostiisi. Tein sen sua varten! Se on harjoitus joka on auttanut mua paljon elämässäni ja teen sen itsekin aina säännöllisesti edelleen. Siinä käydään läpi kaikki nämä hyvinvoinnin osa-alueet ja viedään hommaa vielä syvemmälle. Suosittelen 💗🙋‍♀️ LIITY SISÄPIIRIIN JA LUNASTA ILMAINEN VALMENNUS TÄSTÄ. 

 

Pps. Kuuntelithan jo tämän ihan ensimmäisen jakson podcast version?

Jos et vielä kuunnellut, niin pääset kuulolle tästä⬇️🎧💗 

 

KUUNTELE: SPOTIFY | APPLE PODCASTS GOOGLE PODCASTS

Close

50% Valmis

Tilaa valmennus

Saat heti inboxiin ilmaisen 30 minuutin life coaching valmennusvideon missä opetan sulle mun lempi valmennusharjoituksen, elämänpyörän. Pääset miettimään omaa elämääsi rakentamaan sitä enemmän just sun näköiseen suuntaan! Woop Woop! Pääset samalla sisäpiirilistalle ja saat positiivista mielenravintoa ja työkaluja itsesi kehittämiseen inboxiisi. Ja joo, kaikki tämä, ilmaiseksi. Koska DreamTALK on SUN unelman asialla.💗